Sosyal Medya

Güncel

'HDP, PKK'nın legal yapılanması!'

Cumhuriyet'ten Hilal Köse, Birleşik Devrimci Parti üyeleri hakkında hazırlanan iddianameye ulaştı.



İddianame, Rojava'da 21 Eylül 2015'te PYD saflarında savaşırken ölen Aziz Güler, Bedrettin Akdeniz, Mahir Arpaçay'ın cenazelerinin kaldırılması üzerine kurulu. Güler'in Kobane'ye gitmeden önce, SDP içerisinde yer alması da illegal örgüt faaliyeti olarak değerlendirildi.

EN KUVVETLİ SUÇ DELİLİ

106 sayfalık iddianamade, en çok vurgulanan ‘suç delili', IŞİD'e karşı savaşırken yaÅŸamını yitiren ve cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler'i sahiplenmek, kahraman ve kurtarıcı gibi görmek, Güler'in Türkiye sınırında bekletilmesini protesto etmek ve cenaze törenine katılmak.

Aziz Güler'in babası Mehmet Güler'in ve HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün cenazede yaptığı konuşma, Orhan Alkaya'nın şiir okuması, Ferhat Tunç'un ağıt yakması da diğer deliller arasında...

"HDP: PK'NIN LEGAL YAPILANMASI"

Savcı, iddianamede HDP'yi ise şöyle tanımlıyor:

“Ãœlkemizde PKK-KCK terör örgütünün legal yapılanması olduÄŸu bilinen HDP baÅŸta olmak üzere, sol fraksiyonlu terör örgütlerince, ajitasyonlar yapılarak, tabandaki ÅŸahısları sokaklara indirmeye çalışarak, PYDYPG- YPJ/STAR terör örgütlerine destek vermeyi amaçlamaktadırlar.”

10 KİŞİYE DAVA AÇILDI

Birleşik Devrimci Parti'ye 1 Mart'ta yapılan operasyonun ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma tamamlandı. Parti yöneticisi ve üyesi 10 kişiye dava açıldı.

"SUÇ: ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRME"

Partinin Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Selim Polat ile Halil Sönmez, Vedat Türk, Yasin Aydın ve Ahmet Sebat tutuklu. Ä°ddianamede, Polat ve Sönmez, ‘Anayasal düzeni deÄŸiÅŸtirmeye teÅŸebbüs'le suçlandı.

DiÄŸer sanıkların ise ‘örgüt üyeliÄŸi', ‘örgüt propagandası', ‘görevi yaptırmamak için direnme', ‘izinsiz gösteriye katılma' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.