Sosyal Medya

Güncel

Merkel: Türkiye insani yardımları yerine getirdi

Türkiye’nin Dünya İnsani Zirvesi’nin ev sahibi olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye üç milyon Suriyeli sığınmacıyı kabul etmesiyle sadece insani yardım üzerinde konuşmadığını, bunu yerine de getirdiğini gösterdi" dedi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, haftalık video mesajında, Ä°stanbul’da düzenlenecek Dünya Ä°nsani Zirvesi’nin insani yardımların koordine edilmesi ve daha iyi bir aÄŸ kurulması konusunda bir ilk olduÄŸunu belirtti.    

Bundan dolayı BM Genel Sekreteri’nin bu giriÅŸiminden memnuniyet duyduÄŸunu vurgulayan Merkel, "Türkiye’nin ev sahibi olmasından da mutluluk duyuyorum, çünkü Türkiye, üç milyon Suriyeli sığınmacıyı kabul etmesiyle sadece insani yardım üzerinde konuÅŸmadığını, bunu yerine de getirdiÄŸini gösterdi" dedi.

Zirvede somut mali yardımların vaat edilmeyeceğini belirten Merkel, daha çok çeşitli aktörlerin daha iyi bir ağ kurmalarına, genel bir bakışın ortaya konulmasına ve uluslararası konferanslarda taahhüt edilenlerin yerine getirilip getirilmediğine bakılacağını ifade etti.

BaÅŸbakan Merkel, özellikle taahhütlerin yerine getirilmesi konusunda aksaklıkların olduÄŸunu belirtti.      

Kriz bölgelerinde hastanelere ve tabiplere karşı saldırıların da kabul edilemez olduÄŸunu vurgulayan Merkel, bu konuda Suriye’de korkunç örneklerin yaÅŸandığını söyledi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.