Sosyal Medya

Güncel

'General'den cesetlerle poz

İşkence edilerek asılmış iki insan cesediyle poz veren bir askerin yer aldığı fotoğraf, internette tepki topladı. Uluslararası Ceza Hukuku Uzmanı Diala Chehade, Esed’e bağlı generallerden İsam Zehreddin olduğu iddia edilen askerin yargılanacağından şüpheli.



Suriyeli sosyal medya kullanıcıları, son günlerde Suriye’nin Deyr Ez Zor bölgesindeki rejim operasyonlarının komutanı General Ä°sam Zehreddin’e ait olduklarını iddia ettikleri bir fotoÄŸraf paylaşıyor. Bizim sansürlemek zorunda olduÄŸumuz bu fotoÄŸrafta, iÅŸkence edilmiÅŸ iki kiÅŸinin yanında duran bir asker bulunuyor.

Al Jazeera’nin ulaÅŸtığı kaynaklar, öldürülen kiÅŸilerin kim olduÄŸunu bilmiyor. Ancak fotoÄŸrafta, iki kiÅŸinin parçalandıktan sonra asılmış oldukları görülüyor.

Suriye’de Esed rejimine baÄŸlı ordudan General Ä°sam Zehreddin’in oÄŸlunun da son zamanlarda benzer fotoÄŸraflarının yayımlanması, fotoÄŸraftaki ismin Ä°sam Zehreddin olması ihtimalini artırıyor.

Uluslararası Ceza Hukuku Uzmanı Diala Chehade, İsam Zehreddin olduğu iddia edilen askerin yargılanacağından şüpheli:

“Gelecekte Suriye’de meÅŸru bir hükümet Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yargılama yetkisini kabul ederse; Suriye’deki silahlı çatışmalara katılan Rusya, böyle bir baÅŸvuruyu büyük ihtimalle veto eder.”

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın 23 Nisan'da açıkladığı resmi olmayan tahminine göre, 2011’de baÅŸlayan Suriye iç savaşı yaklaşık 400 bin kiÅŸinin ölümüne neden oldu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.