Sosyal Medya

Güncel

Arınç kongreye neden katılmadığını açıkladı

AK Parti'nin kongresine katılmaması gözlerden kaçmayan Arınç, katılmama sebebini ve davet sürecinde yaşanan 'aksaklık' iddialarına açıklık getirdi.



Eski TBMM BaÅŸkanı ve eski BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ben daha önce Sayın CumhurbaÅŸkanımız, görevini Sayın DavutoÄŸlu'na devrederken bizim de katkılarımızla, bizim de imzamızla, bizim de oyumuzla Sayın DavutoÄŸlu yapılan kongreyi bir 'Vefa Kongresi' olarak nitelendirmiÅŸti. Ama bugün yapılan kongre bir vefa kongresi deÄŸil, bir veda kongresidir. Ben duygusal bir insanım, ben vefadan yanayım. Ben vedadan yana deÄŸilim" dedi.

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte memleketi Manisa'da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi'nin kızı İkbal Sena Çelebi ile Ahmet Keskin'in nikah törenine katıldı. Arena Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen nikaha ayrıca Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İsmail Önal, eski Bakanlardan Rıza Akçalı, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

Nikah töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan eski TBMM BaÅŸkanı ve eski BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kongreyi deÄŸerlendirdi. Kongredeki konuÅŸmaları internetten takip ettiÄŸini belirten Arınç, "Gördüğünüz gibi Manisa'dayım. Burada iki tane çok deÄŸerli dostumuzun nikahları var. Onlar için geldim eÅŸimle birlikte. Ama Ankara'da yapılan AK Parti OlaÄŸanüstü Kongresi'ni de takip ediyorum. Öncelikle kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu AK Parti'nin olaÄŸan kongrelerinden farklı olarak ikinci defa yapılan olaÄŸanüstü kongredir ÅŸartlar öyle gerektirdiÄŸi için. Kongrenin büyük bir disiplin, coÅŸku içerisinde geçtiÄŸini duydum. Sayın BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun mükemmel bir konuÅŸma yaptığını internetten izledim. Sayın Binali Yıldırım da kendisini takdim eden bir konuÅŸma yapmış. Sanıyorum genel baÅŸkan seçimi ve MKYK üyeleri seçimleri de ÅŸu saatlerde bitmiÅŸ olacak" dedi.

"UZUN SÃœRE KONUÅžULACAK"

AK Parti'nin 14 AÄŸustos 2001'de kurulduÄŸunu hatırlatan Arınç, "Bugüne kadar neredeyse 14 yılı geçti. Bunun tamamı iktidarlar dönemidir. Bu muhteÅŸem bir baÅŸarıdır. Bu baÅŸarıda payı olan herkesi kutluyorum. Tebrik ediyorum. Son 20 aydır seçilmiÅŸ genel baÅŸkan ve baÅŸbakan olarak ülkemize hizmet etmiÅŸ olan Sayın Ahmet DavutoÄŸlu, ki baÅŸbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü yapmış bir insan olarak onun da çok baÅŸarılı olduÄŸuna inanıyorum. Mükemmel bir yönetim sergiledi. Partisini 1 Kasım'da yapılan seçimlerde yüzde 49 buçuk gibi 24 milyona yakın oyla tekrar iktidar yaptı. Åžartlar öyle gerektirdiÄŸi için de büyük bir asalet gösterdi, fedakarlık gösterdi, feragat gösterdi. Bir olaÄŸanüstü kongreyle görevlerinden tamamen ayrıldı ve Sayın Binali Yıldırım'a da bugün devrediyor. Bu Türk siyaset tarihinde uzun süre konuÅŸulacak, tartışılacak, sorgulanacak bir olaydır. Ama büyük bir disiplin, büyük bir beraberlik, büyük bir sevgi içerisinde kongrenin cereyan etmiÅŸ olması fevkalade önemlidir"diye konuÅŸtu.

"KAFALARDA PEK ÇOK SORU İŞARETİ TAŞIYACAKTIR"

Kongrenin ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a büyük bir görev düştüğü inancında olduÄŸunu belirten Arınç, "Artık bugünden itibaren herhalde sorumluluk açısından Sayın CumhurbaÅŸkanımıza büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Çünkü Sayın Binali Yıldırım'ın hazırlanması, MKYK üyelerinin tespit edilmesi ve zannediyorum ki hükümetin de aynı doÄŸrultuda Sayın CumhurbaÅŸkanımızın görüşleri ve direktifleriyle tespit edilecek olması ona büyük bir sorumluluk yükü yüklüyor. Böyle olması AK Parti'nin doÄŸası gereÄŸidir. AK Parti'nin kuruluÅŸundaki ÅŸartlar bugüne kadar geçerli olmuÅŸtur. Ancak 20 aylık bir baÅŸbakanın kendi açısından da 'Bu benim kararım deÄŸildir' dediÄŸine göre bir kongreyle bitiyor olması kafalarda pek çok soru iÅŸaretini de belki taşıyacaktır"dedi.

Hükümetin baÅŸarısının ya da baÅŸarısızlığının CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın hanesine yazılacağını söyleyen Arınç, "Ben her ÅŸeyin olup bittiÄŸini ama ÅŸu konuda da Sayın CumhurbaÅŸkanımızın hükümetin mutlaka baÅŸarılı olması gerektiÄŸini düşündüğünü zannediyorum. Çünkü Sayın Binali Yıldırım ve onun hükümeti baÅŸarılı olursa, ki temenni ederiz baÅŸarılı olacaktır, baÅŸarı hanesi Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yazılacaktır. Allah sektirsin iç ve dış politikalar, Türkiye'de yaÅŸanan olaylar küçük de olsa bir baÅŸarısızlığı getirdiÄŸi takdirde Sayın CumhurbaÅŸkanımızın hanesine yazılmış olacaktır. Çünkü tercih böyledir. Çünkü Sayın Binali Yıldırım baÅŸarılı olmak mecburiyetindedir. Sayın CumhurbaÅŸkanımızı çok sevdiÄŸini ve onun doÄŸrultusunda böyle bir görevi kabul ettiÄŸine göre inÅŸallah baÅŸarılı olur. Ãœlkemiz onun hizmetlerinden yararlanır ve ülkemizde yeni geliÅŸecek müspet olaylarla bu baÅŸarı bu hükümetin ve CumhurbaÅŸkanımızın kazanç hanesine yazılır. Bizde bir AK Partili olarak hükümetimizin baÅŸarılı olmasını isteriz. Partimizin baÅŸarılı olmasını isteriz. Åžu andan itibaren hükümetimize, AK Partimize baÅŸarı konusunda nasıl bir katkı olacaksa, nasıl bir ihtiyaç duyuluyorsa her emre amade olduÄŸumuzu da bildirmek isterim. YaÅŸanan olaylar bir yana ama Türkiye'nin baÅŸarılı bir hükümete ihtiyacı var, AK Parti'nin baÅŸarılı bir hükümete ihtiyacı var. Bu konuda AK Parti'nin kuruluÅŸunda emeÄŸi geçmiÅŸ insanlardan birisi olarak baÅŸarıya odaklandığımızı söylemek istiyorum. Bütün çabalarımız ülkemize, milletimize hizmette bu hükümetin baÅŸarılı olması adınadır. Sayın Binali Yıldırım'ı da, yeni seçilen arkadaÅŸlarımızı da, hükümette görev alacak tüm arkadaÅŸlarımızı da candan tebrik ediyorum" diye konuÅŸtu.

ARINÇ, NEDEN KONGREYE KATILMADIĞINI AÇIKLADI

Basın mensuplarının kongreye davet edilip edilmediği sorusu üzerine Arınç, kongreye davet edildiğini ancak iki nedenden dolayı katılmadığını söyledi. Arınç şöyle konuştu:

"Kongreye davetliydim. Ä°ÅŸin iki boyutu var. Yalnız ÅŸunu söyleyeyim. Ben daha önce Sayın CumhurbaÅŸkanımız, görevini Sayın DavutoÄŸlu'na devrederken bizim de katkılarımızla, bizim de imzamızla, bizim de oyumuzla Sayın DavutoÄŸlu yapılan kongreyi bir 'vefa kongresi' olarak nitelendirmiÅŸti. Biz de bütün heyecanımızla, bütün coÅŸkumuzla bu vefa kongresinde bulunmuÅŸ konuÅŸmaları takip etmiÅŸtik, oyumuzu kullanmıştık. Ama bugün yapılan kongre bir vefa kongresi deÄŸil, bir veda kongresidir. Ben duygusal bir insanım, ben vefadan yanayım. Ben vedadan yana deÄŸilim" dedi.

Vefadan yana olduÄŸunu göstermek amacıyla Manisa'ya geldiÄŸini söyleyen Arınç, "Ama vefadan yana olduÄŸumu göstermek için de bir ÅŸey yapmalıydım. Onun için de Manisa'ya geldim. Åžu anda nikahını kıydığımız kızımız Sayın Rektörümüzün kızıdır. Rektörümüzün babası Manisalıların kitapçı Turgut amcası, benim lise çaÄŸlarından itibaren yakinen tanıdığım ve kendisinden çok istifade ettiÄŸim Manisa'nın büyüklerinden birisidir. Dolayısıyla onun torununun evlendiÄŸi bir günde ve Manisamızın Sayın Rektörü'nün kızının evlendiÄŸi bir günde ben burada olmalıydım. Buradan bir baÅŸka nikaha gideceÄŸim. O da benim milletvekilliÄŸi dönemimde Refah Partisi Ä°l BaÅŸkanı olarak birlikte çalıştığım Osman Çeltük Bey'in oÄŸlunun nikahıdır. Biz birlikte çalıştığımız insanlara, ÅŸu güne kadar bir kardeÅŸ iliÅŸkisi içerisinde geldiÄŸimiz insanlara hep vefa gösterdik. Dolayısıyla bugün iki tane nikahta hazır bulunmakla ben tekrar vefaya döndüğümüzü göstermek istiyorum. Bu veda kongresi olmuÅŸsa umarım ki Sayın DavutoÄŸlu da bütün enerjisini, bütün çalışmalarını, gayretlerini hükümetin baÅŸarısı için ayıracak olmalıdır, çalışmalıdır" diye konuÅŸtu.

"BENÄ°M YERÄ°MÄ° TAYÄ°N EDEMEMÄ°ÅžLER"

Arınç, kongreye katılmamasının ikinci nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

"Ben kongreye davet edildim tabi ve yakama asacağım karta baktığımda 'geçmiÅŸ dönem milletvekili' olarak nitelendirildiÄŸimi gördüm. DoÄŸru. Ben 3 dönem milletvekilliÄŸi yaptım. Ama 3 dönem milletvekilliÄŸim içerisinde de 5 yıl Meclis BaÅŸkanlığı, 7 yıl baÅŸbakan yardımcılığı yaptım. GeçmiÅŸ dönem milletvekilleri ayrı bir yerde tasnif edilmiÅŸ. Onlar il baÅŸkanlarıyla, belki delegelerle birlikte oturacaklar. Ama A protokolde Sayın BaÅŸbakanla birlikte geçmiÅŸ ve bugünün bakanları geçmiÅŸte AK Parti'de Meclis BaÅŸkanlığı yapmış insanların da olduÄŸunu gördüm. Dolayısıyla burada umarım ki burada en iyi niyetli bir yanlışlık olsun" dedi.

"BU Ä°ÅžLERE BÄ°R SON VERSÄ°NLER"

Kendisinin geçmiÅŸ dönem Meclis BaÅŸkanı ve baÅŸbakan yardımcısı olduÄŸunu yineleyen Arınç, "Ben geçmiÅŸ dönem milletvekiliyim ama geçmiÅŸ dönem Meclis BaÅŸkanıyım, geçmiÅŸ dönem baÅŸbakan yardımcısıyım. Benim yerimi tayin edememiÅŸler. Aklıma kötü ÅŸeyler gelmiyor da deÄŸil. Partinin 3 kurucusundan biri olarak 14 sene kendisinden sitayiÅŸle, takdirle bahsedilen bir insan sonunda kuruculuktan 'Hayır kurucu falan deÄŸil' ÅŸeklinde çıkarılmışsa her halde eski Meclis BaÅŸkanlığım, eski baÅŸbakan yardımcılığım da unutulmuÅŸ olmalı. Dolayısıyla zaten bir veda kongresine katılmam mümkün deÄŸildi ama bir de böylesine bir yanlışlık, kötü niyet varsa onu sahipleri bilirler. Benim Manisa'ya gelmemi daha elzem kıldı. Bu güzel memlekette teneffüs etmiÅŸ olmaktan, dostlarımı görmüş olmaktan çok mutluyum ama bu yanlışlıkları bana yapanlar baÅŸkalarına da yapıyorsa yeni genel baÅŸkandan ricamdır bu iÅŸlere bir son versinler. Biz bu partinin emektarıyız. Bu partiye hayat veren her iÅŸin içerisinde olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceÄŸiz. Sıfatlarımızı da onlar tayin etmiyor. Millet bizi bu noktaya getirdi. En azından vefa olarak buna sahip çıksınlar" diye konuÅŸtu.

Arınç, açıklamalarının ardından bir başka nikah törenine katılmak üzere salondan ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.