Sosyal Medya

Güncel

'Veda değil, vefa kongresi olmalıdır'

Ahmet Davutoğlu AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde veda konuşması yaptı.



AK Parti'nin 2. OlaÄŸanüstü Büyük Kongresi'nde 3. Genel BaÅŸkan seçilecek. Genel BaÅŸkan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu AK Parti OlaÄŸanüstü Kongresi'nde veda konuÅŸması yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Ãœlkemizin her köşesinden gelen aziz dava arkadaÅŸlarım. AK Parti'nin 2. OlaÄŸanüstü Kongresi vesilesiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bütün AK Parti ailesini, bütün Türkiye'yi, bütün Ä°slam alemini saygıyla selamlıyorum. AK Parti'nin temsil ettiÄŸi asli davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını niyaz ediyorum.

Kurucu liderimiz, kurucu CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan sonra 2. baÅŸkan olduÄŸum kongrede "vefa kongresi" demiÅŸtim. O günden bugüne ahdimize sadık kaldık. Ãœlkemizin ve milletimizin hukukunu koruduk. Sizlerle birlikte destansı baÅŸarılara imza attık. Partimziin, hareketimizin, davamızın birliÄŸini gözettik. Son nefesimize kadar bunu gözetmeye devam edeceÄŸiz. 

SÖZÜMÜZDE DURDUK

Rabbimize hamd olsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, omuzumuzdaki emaneti yüklendik. 3 kongre, 2 genel seçim yaptık. Milyonlarca dava arkadÅŸaımızın birlik ve beraberliÄŸini koruduk. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında, bir seçim hükümeti tecrübesini yönettik. Kaos bekleyenlere zerre prim vermedik. Milletimizin 7 Haziran mesajını aldık ve gereÄŸini yerine getirdik, 1 Kasım seçimlerine ülkemizi götürdük. Yüzde 49,5 oy ile en büyük seçmen desteÄŸini kazanan partimizi yeniden iktidara taşıdık. Bugün oy oranımız yüde 54-55 oranında gözükmektedir. 

VAATLERÄ°MÄ°ZÄ° YERÄ°NE GETÄ°RDÄ°K

Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tutarak sizlerin başını dik tutmak için 3 ay gibi kısa zamanda vaatlerimizi yerine getirdik. Bütün büyük yatırım ve projeleri aksatmadan sürdürdük. Küresel piyasaların toparlanmadığı, istikrarsızlığın devam ettiği, terörün devam ettiği dönemde üstlendiğimiz görev zor bir görevdi. PKK, DHKP-C ve DAEŞ başta olmak üzere can alan terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele verdik. Mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu dönemde Türkiye bölgesinde devam eden yangınlara raÄŸmen hem istikrarını korudu hem de her alanda yatırımlarını sürdürdü. Türkiye geleceÄŸin inÅŸa etmeye devam etti. 20 ay gibi kısa bir sürede, 81 ilimizin tamamına giderek sizlerle kucaklaÅŸtık. Ocak ayından bu yana ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve kardeÅŸliÄŸimizi vurguladık. VerdiÄŸimiz her sözü tuttuk, ne vaat ettiysek gerçekleÅŸtirdik. Ne yaptıysak sizlerle baÅŸardık. TeÅŸkilatlarımıza, kollarımıza, hareketimizin her bir ferdine teÅŸekkür ediyorum. 

VEDA DEĞİL VEFA KONGRESİ OLMALIDIR

Bugün burada gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda deÄŸil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceÄŸiz, geriye milletimize verdiÄŸimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. 

Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez deÄŸiliz. Vazgeçilmeyecek deÄŸer ve ilkeler vardır. AK Parti bir zümrenin, bir kliÄŸin partisi olmamıştır. AK Parti Türkiye'nin partisi olmuÅŸtur. AK Parti'yi bir millet hareketi yapan da bu dava ÅŸuuurudur. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.