Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: HDP için imza vereni partiden atarım

Kılıçdaroğlu: 'HDP’nin AYM başvurusu için imza verilmesi de yasak. Başvuru için imza veren olursa partiden atarım.'



CHP'nin Antalya kampının 6 saat süren basına kapalı bölümünde söz alan vekillerin çoğunluğu dokunulmazlık oylamasında "Evet" oyu kullanılmasını eleştirdi, bazı milletvekilleri de düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürülmesini istedi.

AYM İÇİN İMZA VERENİ PARTİDEN ATARIM

EleÅŸtiri ve önerilere yanıt veren CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, dokunulmazlık düzenlemesini AYM'ye taşımayı düşünmediklerini belirterek, “HDP'nin baÅŸvurusu için imza verilmesi de yasak. BaÅŸvuru için imza veren olursa partiden atarım. Ancak fezlekesi olan arkadaÅŸlarımız AYM'ye bireysel baÅŸvuru hakkını kullanabilir. Bunun için hukuki destek de vereceÄŸiz. Hatta gerekirse AYM ile de yetinmeyeceÄŸiz. Bireysel baÅŸvuru haklarını bu arkadaÅŸlarımız AÄ°HM'ye kadar kullanabilirler” bilgisini verdi.

"TAKTİK GEREĞİ ÖYLE DAVRANDIK"

Habertürk'te yer alan habere göre; bazı vekillerin ilk turda CHP'nin "Evet" demesine yönelik eleÅŸtirilerini de yanıtlayan KılıçdaroÄŸlu, "Taktik gereÄŸi öyle davrandık. Yoksa biz baÅŸtan beri ilkesel tutumuzu ortaya koyduk ve 'Evet' oyu kullanacağımızı kamuoyuna deklare ettik. Ä°kinci turda da bu ilkesel duruÅŸumuzun gereÄŸini yerine getirdik" diye konuÅŸtu.

'EVET' ELEÅžTÄ°RÄ°LERÄ°

Kampta söz alan vekillerin "Evet" oyuna yönelik eleştirileri şöyle:

'Süreç iyi yönetilemedi' (Eren Erdem): 'Evet' diyenlerin içinde olmadığım için mutluyum. 21 kiÅŸi, 62 arkadaşını AKP inisiyatifine teslim etti. Süreç iyi yönetilemedi. Sürecin bundan sonra doÄŸru yönetilmesi için mutlaka bir yol bulunmalı.

'Hesabını veremeyecekler' (Muharrem Ä°nce): Yanlış yapıldı. Biz doÄŸru bildiÄŸimizi savunmalıyız. CHP'de "Evet" oyu kullananlar, 1 yıl sonra çocuklarının yüzüne bakamayacaklar. Vicdanen bunun hesabını veremeyecekler. Bizim HDP ile iÅŸimiz yok. Ama bir doÄŸru varsa, 'HDP ile aynı karede görünüyoruz' korkusuyla hareket etmek doÄŸru deÄŸil. "Hayır" oyu kullandım, neden kullandığımı her ortamda savunurum.

'AB'den tepki yağıyor' (Gülsün Bilgehan): AP ve AB kanadından 2 gündür telefon alıyorum. Bütün dünya kamuoyunu karşımıza aldık. DoÄŸrularımızı savunmamız gerekiyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.