Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye'den kaçmaya başladılar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılmasına değindi ve ülke dışına çıkan bazı HDP milletvekillerini kastederek "Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinde halka hitap etti. ErdoÄŸan dokunulmazlıkların kaldırılmasına deÄŸindi ve ülke dışına çıkan bazı HDP milletvekillerini kastederek ÅŸunları söyledi;

"Milletimiz ne istiyordu, diyordu ki, 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti parlamento 'hayır' dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah... Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?"

En az 3 HDP'li yurt dışına çıktı

 

 
[FotoÄŸraf: DHA]

 

Cuma günü gerçekleÅŸen dokunulmazlık oylamasına HDP'den Faysal Sarıyıldız ve Tuba Hezer katılmadı. Parti bu iki ismin oturumda olmamasını "Avrupa'da halk toplantılarına katılıyorlar" ÅŸeklinde açıkladı. Faysal Sarıyıldız hakkında aracıyla PKK'lılara silah taşıdığı iddiası var. TuÄŸbba Hezer ise Ankara'da 29 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi intihar saldırısını gerçekleÅŸtiren Abdulbaki Sömer isimli PKK'lı canlı bomba saldırganının taziye çadırına gitmiÅŸ ve baÅŸsaÄŸlığı dilemiÅŸti.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Fiden YüksekdaÄŸ ise Cumartesi günü Almanya'nın Frankfurt kentine gitti. Türk Hava Yolları'na ait uçakla Frankfurt'ta giden YüksekdaÄŸ, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda kendisini bekleyen basın mensuplarının gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtsız bıraktı.

"Şu andaki günler bunların iyi günleridir."

Allah'ın Türkiye'yi terörle mücadelede zafere ulaştırmasını dileyen Erdoğan, "Şuna hep birlikte inandık, şehitler tepesi boş değil. Bunlarla mücadelede Allah'ın izniyle şuna emin olun, er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir." diye konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki kabulüne değinen Erdoğan, dün parlamentoda milletin dediğinin olduğunu ifade etti. Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda alınan kararın hayırlı olacağını dile getiren Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, diyordu ki, 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti parlamento 'hayır' dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Al Jazeera, AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.