Sosyal Medya

Güncel

Cemil Bayık ve Murat Karayılan birbirine girdi

Terör örgütü PKK'nın ele başları Cemil Bayık ile Murat Karayılan, çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığına düştü.



Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cemil Bayık ile Murat Karayılan’ın örgütün il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığı içinde oldukları ve kendi aralarındaki sert tartışmaların artarak devam ettiÄŸi kaydedildi.
 
Yüksekova’da yapılan tüm hazırlıklara raÄŸmen örgütün baÅŸarısız olmasının nedeninin Cemil Bayık ve adamlarının korkaklığı olduÄŸunun örgüt içinde tartışıldığı belirtildi.
 
ÖRGÜT KARIŞTI
 
Özellikle Yüksekova’da Cemil Bayık’ın güvendiÄŸi elemanı olan Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut’un operasyonlar esnasında kaçması örgütü daha da karıştırdığı ifade edildi.
 
KARAYILAN GRUBU BAYIK'I SUÇLUYOR
 
Karayılan grubu tarafından Yüksekova’da ÅŸehir direniÅŸi için çok büyük hazırlıklar yapıldığını, iki yıldır yapılan hazırlıklarla ilçenin GüneydoÄŸuda hiçbir ÅŸehirde olmayan tünellerle ve fare yolları (teröristlerin tabiri) ile donatıldığını, yoÄŸun bir ÅŸekilde silah ve cephane stoku yapıldığını, Yüksekova çembere alınsa dahi ilçenin her bölgesinden giriÅŸ-çıkış yapılabilecek tünel sistemleri ile örgüt mensuplarını takviye etme imkanı bulunduÄŸunu, uyuÅŸturucu ticareti için stratejik önemi haiz mutlaka örgüt hakimiyetinde bulunması gereken Yüksekova’da hezimet yaÅŸandığını dile getirildiÄŸi belirtildi. Bu hezimetin tek sorumlusu olarak Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut’u iÅŸaret ederek dolaylı olarak da Cemil Bayık’ı suçladıkları kaydedildi.
 
KAYNAK Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.