Sosyal Medya

Dünya

Le Pen'den Rusya'ya rapor: Avrupa Birliği çöküyor

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, Avrupa Birliği'nin çökmekte olduğunu ve mültecilerin iş gücü ücretlerini aşağıya çekmek için kullanıldığını söyledi.



Fransa'da aşırı sağcı siyasetçilerden Marine Le Pen, Avrupa Birliği'nin ayakta durmak için milyarlarca euro harcadığını ancak örgütün çökmekte olduğunu iddia etti.

Rus kaynaklara konuşan Fransız siyasetçi Le Pen, "Ben Avrupa Birliği'nin çöküş sürecinde olduğuna inanıyorum. Schengen ve Euro üzerine kurulu olan örgüt dağılma sürecinde. Bu çöküşün engellenmesi için ve binayı sağlam tutulması için delice şeyler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Le Pen ayrıca, "Mültecileri kabul etmeyen devletlere her mülteci başına 250 bin euro gibi bir ceza uygulanması bu konuda her şeyi açıklamaktadır" ifadelerini kullandı.

Ülkelerindeki savaşlardan kaçarak Avrupa'ya ilerleyen mültecilerin tüm Avrupa Birliği ülkelerine kota sistemi ile kağıt üzerinde paylaştırılmasının ardından birçok Avrupa ülkesi ağır para cezası ödemeyi de göze alarak karara uymamıştı.

AB'nin karar verdiği kota sistemini uygulamakta birçok devlet ya başarısız oldu ya da kotayı uygulamayı reddetti. Yerleştirme kotalarına uyulmaması durumunda 250 bin avro para cezası verileceği kararı birçok ülke tarafından santaj olarak değerlendirilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.