Sosyal Medya

Güncel

KCK yöneticisi: CHP'de iletişim kurulacak kanatlar var

PKK'nın kent yapılanması KCK'nın yöneticilerinden Bese Hozat, önümüzdeki süreçte Türkiye genelinde eylemlerini daha arttıracaklarını açıklarken CHP içerisinde iletişim kurabilecekleri kanatların olduğunu da söyledi.



Almanya'da sosyalist tezleri savunan Junge Welt'te Peter Schaber'in sorularını yanıtlayan Hozat, "PKK kırsal kesimlerde ve ÅŸehirlerde eylemlerini arttıracak ve yoÄŸunlaÅŸtıracak. Kuzey Kürdistan'da ve Türkiye'de eylemlerimizi daha da radikalleÅŸtirme kararı aldık" dedi.

"KÃœRTLERE SOYKIRIM UYGULANIYOR"

"Türk devleti Kürtlere yaklaşık yüz yıldan beri Genozid (soykırım) uygulamaktadır. Barış süreci ile birlikte PKK ile diyalog kurulmaya çalışıldı. Ancak devletin politik çözüm için somut bir projesi yoktu." ifadelerini kullanan Hozat, Suriye'de YPG'nin güçlenmesini"Rojava Devrimi" olarak tanımladı.

"TÃœRKÄ°YE'DE EYLEMLERÄ°MÄ°ZÄ° ARTTIRACAÄžIZ"

 "AKP savaÅŸ baÅŸlattığından bu yana direniÅŸin çeÅŸitli biçimlerini deÄŸerlendirmeye baÅŸladık. Devletin bu savaÅŸ politikasina karşı ÅŸehirlerde Kürtler özerkliklerini ilan ettiler. Kışın gerillalar çok az hareket ettiÄŸinden, daha az bir aksiyon yürüttüler. Mücadale daha çok gençlik mücadelesi ve müdafaa direniÅŸiydi. Baharın gelmesi, koÅŸulların daha da elveriÅŸli hale gelmesiyle gerilla saldırılarını daha da artırmaya baÅŸladı. Su anda koÅžullar daha iyi düzeyde. PKK kırsal kesimlerde ve ÅŸehirlerde eylemlerini arttıracak ve yoÄŸunlaÅŸtıracak. Kuzey Kürdistan'da ve Türkiye'de eylemlerimizi daha da radikalleÅŸtirme kararı aldık." sözleriyle Türkiye hükümetini tehdit eden Hozat, ayrıca Cizre'de 400 kiÅŸinin öldürüldüğünü ve cesetlerinin de yakıldığını iddia etti.

CHP'DE İLETİŞİM KURULACAK KANAT VAR

"Olası bir erken seçimde HDP, CHP ile koalisyon oluÅŸturur mu?" ÅŸeklindeki soruya Bese Hozat şöyle yanıt verdi: "CHP içinde iletiÅŸim kurulabilecek sol ve solcu kanat var ancak bunlar hegemonik bir güç oluÅŸturamadılar. "

"PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN"

"Almanya'da yaÅŸayan yüzlerce Kürt var. Dünyada 40 milyon Kürt, Türkiye'de 20 milyon Kürt var, dilleri yasak, kültürleri yasak. Avrupa deÄŸerlerine de aykırı. Avrupa bütün bunlara neden gözlerini kapatıyor? Kürt politikasının deÄŸiÅŸtirilmesi gerekir. En önemli adım PKK'nın terör listesinden çıkarılmasıdır. PKK terör listesinde kaldıkça demokrasi ve siyasi istikrar için bir yol bulunamaz. OrtadoÄŸu'daki istirarsızlık Avrupa'yı da yakından etkiler." sözleriyle PKK'nın Avrupa ülkeleri tarafından tanınmasını talep eden Hozat, örgüt içerisinde Avrupa'daki yapılanmaya yakın isimlerden birisi olarak biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.