Sosyal Medya

Coğrafyamız

Düşen uçakla ilgili korkunç senaryo!

Akdeniz'e düşen Mısır havayollarına ait yolcu uçağına ilişkin 3 korkunç senaryo ortaya çıktı.



Fransa'nın baÅŸkenti Paris’ten Mısır’ın baÅŸkenti Kahire’ye giderken önceki gece TSÄ° 03.30 radardan kaybolan EgyptAir’e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının enkazı, 30 saat süren aramanın ardından bulundu. Mısır ordusundan yapılan açıklamaya göre, 66 yolcu ve mürettebat bulunan uçağın parçaları ile yolcuların bavulları, Mısır’ın liman kenti Ä°skerderiye’nin 290 kilometre kuzeybatısında tespit edildi. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da 2 yolcu koltuÄŸu, 1 bavul ve bir ceset parçasının bulunduÄŸunu aktardı. Mısır ve Yunanistan arama ekipleri uçağın kara kutusuna odaklanırken, uçağın düştüğünün kesinleÅŸmesi, Paris Charles de Gaulle ve Kahire havalimanlarında haber bekleyen yolcu yakınlarını yıktı. Yolcu yakınları, gözyaÅŸları içinde sorumluların bulunmasını istedi. Uçakta 12 milletten 56 yolcu ve 10 mürettebat bulunuyordu.

ÃœRPERTEN PAYLAÅžIM

Uçakta bulunan yolcu ve mürettebatın kimlikleri açıklanmaya baÅŸlandı. Kabin görevlileri arasında bulunan Samar Ezz Eldin’in (27), 2014 yılında EgyptAir’de iÅŸe baÅŸladıktan 4 ay sonra Facebook sayfasında bir fotomontaj fotoÄŸraf paylaÅŸtığı dikkat çekti. FotoÄŸrafta arka planda bir uçağın denize çakıldığı, ön planda ise bir hostesin elinde çekçekli bavul ile sudan çıktığı görüldü.

KAPTAN YENÄ° TERFÄ° ETMÄ°ÅžTÄ°

Uçağın baÅŸkaptanı Muhammed Said Ali Åžukair’in (37) uçak düşmeden 4 gün önce baÅŸkaptanlığa yükseldiÄŸi ve bunu arkadaÅŸları ile birlikte yemekte kutladığı ortaya çıktı. Bekâr olan Kaptan Åžukair, 6 bin 275 uçuÅŸ ger- çekleÅŸtirmiÅŸ tecrübeli bir pilottu. Kabin ÅŸefi Mervat Zekariya’nın ise ünlü bir televizyon oyuncusuyken havacılıkta kariyer yapmayı tercih ettiÄŸi, evli ve 1 kız çocuÄŸu sahibi olduÄŸu, geçen ay kabin ÅŸefliÄŸine terfi ettiÄŸi belirtildi. Uçakta yaÅŸamını yitiren tek Ä°ngiliz vatandaşı olan Richard Osman’ınsa bir jeolog olduÄŸu, bir iÅŸ için Kahire’ye gittiÄŸi öğrenildi. Düğün fotoÄŸ- rafları paylaşılan Osman, 3 hafta önce ikinci kez kız çocuÄŸu sahibi olmuÅŸtu.

 

GÖÇMEN MAHALLESİ KUŞKULU


Paris’te 13 Kasım saldırılarının ardından Charles de Gaulle Havalimanı’nın 87 bin çalı- ÅŸanı güvenlik taramasından geçirilmiÅŸ, 85’inin iÅŸine cihatçı baÄŸlantıları nedeniyle son verilmiÅŸti. Ancak güvenlik taramasında gözden kaçırılmış örgüt baÄŸ- lantılı kiÅŸilerin olabileceÄŸi belirtiliyor. Charles de Gaulle, Paris’in göçmenlerin en yoÄŸun olduÄŸu Saint Denis banliyösünde bulunuyor. Havaalanı çalışanlarının büyük bölümü bu bölgede yaşı- yor. 13 Kasım saldırılarının ‘beyni’ olduÄŸu ileri sürülen Abdulhamid Abaaoud, Saint Dennis’de yapılan baskında öldürülmüştü.

BOMBA DAHA ÖNCE Mİ UÇAĞA KONULDU?

Egyptair uçağının önceki uçuÅŸlarda yerleÅŸtirilmiÅŸ bir bomba ile düşürülmesi ihtimali de bulunuyor. Airbus 320 tipi uçak, Paris-Kahire seferini yapmadan önce 36 saat içinde Belçika Brüksel, Eritre Asmara ve Tunus’un baÅŸkenti Tunus’a uçmuÅŸtu.

TERÖRİSTLER EYLEMDE GREVDEN Mİ YARARLANDI?

Uçağın düşmesinin ardından terör örgütü DAEÅž’in Amaq Haber Ajansı’nın sosyal hesaplarında uçağın DAEÅž militanlarınca düşürüldüğü, Rakka’da sevinç gösterileri düzenlendiÄŸi iddia edildi ancak örgüt saldırıyı resmen üstlenmedi. Fransız ve Mısırlı yetkililer, terör ihtimaline karşı soruÅŸturmaya hız verdi. Fransa’da savcılar, uçağın kalktığı Paris Charles de Gaulle Havalimanı güvenlik kayıtlarını incelemeye alıp bazı çalışanları sorguya çekti. Fransa Taşımacılık Bakanlığı, havalimanının güvenlik zafiyeti gösterdiÄŸi iddialarını reddetti. Geçen yıl 65 milyondan fazla yolcunun kullandığı havalimanının güvenliÄŸinin 13 Kasım terör saldırılarının ardından en üst seviyeye çekildiÄŸini bildiren bakanlık, “Havalimanımız dünyanın en güvenli havalimanlarından biridir” açıklamasını yaptı. Charles de Gaulle Havalimanı’nda trafik kontrolörleri, teknisyen ve mühendisler salı gününden beri grev yapı- yordu. Teröristlerin uçaÄŸa bomba yerleÅŸtirmek için bu grev ortamından yararlanmış olabileceÄŸi belirtiliyor.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.