Sosyal Medya

Güncel

BM Genel SekreterliÄŸine bir aday da Arjantin'den

Bu yıl içerisinde sonuçlanması beklenen Birleşmiş Milletler Genele Sekreterliği seçimlerine Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra da aday olarak gösterildi.



Arjantin Devlet BaÅŸkanı Mauricio Macri, DışiÅŸleri Bakanı Susana Malcorra’yı BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) genel sekreterliÄŸine aday olarak önerdi.

DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yayınlanan BM’ye ithafen yazılmış mektupta Macri, Malcorra’nın küresel kuruluÅŸun en üst düzey diplomatı makamını doldurabilecek yeterlilikte olduÄŸunu vurguladı.

Malcorra daha önce BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un genel sekreter baÅŸyardımcılığı ve özel kalemi görevlerini yürütmüştü.

Macri’nin geçtiÄŸimiz yıl aralık ayında devlet baÅŸkanlığı koltuÄŸuna oturmasıyla birlikte Malcorra da 31 Aralık 2015’te BM genel sekreter baÅŸyardımcılığı görevinden ayrılarak Arjantin dışiÅŸleri bakanı olmuÅŸtu.

Malcorra, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada Macri’nin BM genel sekreterliÄŸi adaylığı için kendisine güvenmesi nedeniyle minnettar olduÄŸunu ifade etti.

BM genel sekreteri, BM Genel Kurulu'na üye 193 ülke tarafından 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nin tavsiyesi üzerine seçiliyor.

BM’nin 70 yıldır ilk kez genel sekreterlik seçimi için açık oturumlar düzenlediÄŸi belirtilirken, ÅŸu ana kadar Malcorra’nın da aralarında bulunduÄŸu 5’i erkek 4’ü kadın 9 adayın BM Genel Kurulu’na önerildiÄŸi ifade ediliyor.

Ekim ayında sonuçlanması beklenen süreç sonrasında seçilmesi durumunda Malcorra, BM’nin ilk kadın genel sekreteri olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.