Sosyal Medya

Güncel

Kırımoğlu Putin'i Hitler'e benzetti

Kırım Tatarları lideri Kırımoğlu, Kırım üzerinde hak iddia eden Putin'i Hitler'e benzetti



Kırım Tatarları lideri Cemil KırımoÄŸlu, "Åžimdi Ruslar diyorlar ki ‘Kırım bizimdir.’ Bunu zamanında Hitler de söyledi. Hitler'in akıbeti malum. Ben inanıyorum ki, Putin’in akıbeti de Hitler gibi olacak’’ dedi.

Kanada temasları çerçevesinde Toronto’ya gelen Kırım Tatarlar lideri Mustafa Abdülcemil KırımoÄŸlu, Ontario Eyalet Parlamentosu gönderine ilk kez Kırım bayrağı çekilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. 

KANADA BAÅžBAKANINDAN KIRIM TATAR MECLÄ°SÄ°NE ZÄ°YARET

Kanada’da da Ukrayna’nın politikalarına etki eden ciddi bir Ukrayna diasporası olduÄŸunu anlatan KırımoÄŸlu, "Burada bulunduÄŸum süre boyunca, BaÅŸbakan Justin Trudeau, DışiÅŸleri Komitesi, milletvekilleri ve toplum üyeleri ile verimli görüşmeler yaptık. Trudeau, Temmuz ayında yapacağı Ukrayna ziyaretinde de Kırım Tatar Meclisi üyeleri ile bir araya gelmek istediÄŸini söyledi" diye konuÅŸtu.

"UKRAYNA KIRIM TATARLARI İÇİN ÖNEMLİ"

Ukraynalıların, Kırım Tatarlarının davasına destek verdiğini ifade eden Kırımoğlu, Ukrayna'nın Kırım Tatarlarının davası için önemli bir ülke olduğunun altını çizdi.

Kırım Yarımadası'na yıllardır sahip olmak isteyenlerin bulunduÄŸunu ve bunlardan birinin de Hitler olduÄŸunu kaydeden KırımoÄŸlu, "Åžimdi Ruslar diyorlar ki ‘Kırım Yarımadası bizimdir.’ Bunu zamanında Hitler de söyledi. Hitlerin akıbeti malum. Ben inanıyorum ki, Putin’in akıbeti de Hitler gibi olacak.’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.