Sosyal Medya

Güncel

İsrail'in yeni savunma bakanı belli oldu

YalonÂ’dan boÅŸalan milletvekilliÄŸi koltuÄŸuna Haham Glick getirildi



Ä°srail'de Savunma Bakanlığı ve milletvekilliÄŸinden istifa eden MoÅŸe Yalon’dan boÅŸalan milletvekilliÄŸi koltuÄŸuna Haham Yehuda Glick’in getirildiÄŸi bildirildi.

Ä°srail devlet radyosunda yer alan habere göre, Ä°srail meclisi Knesset’te Yalon’dan boÅŸalan milletvekili koltuÄŸuna Haham Glick getirildi.

Öte yandan, Yüksek Ä°slami Konseyi BaÅŸkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Ä°krime Sabri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Glick’in milletvekili yapılmasını, “Milletvekili olması, dokunulmazlığa kavuÅŸması ve bunu Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek amacıyla kullanması anlamına geliyor. Bu, durumu kışkırtarak daha da karmaşık hale getirecek.” sözleriyle deÄŸerlendirdi.

Bakanlık görevinden ve Knesset'teki üyeliğinden bu sabah istifa ettiğini duyuran Yalon, "Başbakan Binyamin Netanyahu'yu tavırları, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hükümet ve Knesset'teki görevimden istifa ettiğim ve siyasete ara verme kararı aldığıma dair bilgilendirdim." ifadelerini kullanmıştı.

HAHAM YEHUDA GLÄ°CK KÄ°MDÄ°R?

Aksa’ya yaptığı baskınlarla bilinen Glick, 1965’te Amerika BirleÅŸik Devletleri'nde (ABD) dünyaya geldi.

Mescid-i Aksa'ya (Süleyman) Heykeli’nin dikilmesinin hararetli savunucularından Glick, Batı Åžeria’nın El-Halil kentinin güneyinde yer alan Otniel Yahudi yerleÅŸim biriminde oturuyor.

Yahudilerin Ä°srail’e göç etmesini 1990’dan beri teÅŸvik eden Glick, 1996’da Göç ve Göçmenleri Kabul Bakanlığında sözcü, 2002’de bakanlığın Askalan ofisinde ve 2005’te Heykel Enstitüsü’nde müdür olarak görev yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.