Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dokunulmazlıkla ilgili ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret Odası'nın ödül töreninde konuşuyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret Odası'nın ödül töreninde konuştu.

Meclis Genel Kurulu'nda 376 oyla kabul edilen dokunulmazlıklarla ilgili anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ilgili konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Dokunulmazlıklarla destekliyoruz dediler, 2 gün önce desteklediler mi desteklemediler. Ä°ktidar partisi ve MHP birlikte yüklendiler 350'yi yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bi hikmet var. Bugün de hamd olsun 376'ya kadar çıktı böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı" dedi.

Meclis'in verdiÄŸi kararla yolun kısaltıldığını söyleyen ErdoÄŸan, "Referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Milletimizin en az yüzde 70-80 oyla bunlara ders verecekti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Misafirlerimize Rize'mizin yaylarından, çayına kadar tüm güzelliklerini yaşatacağımız bu ziyaretimizin şehirimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gelip geçerken uğramak başka, tüm güzellikleri yerinde yaşamak bambaşka. Misafirlerimze Rize'nin güzelliklerini yerinde yaşatacağız.

Türkiye hedeflerine 81 ilin tamamında kalkınması gelişmesi ile ulaşacaktır. Ülkenin bir bölümü çok ileriye giderken diğer kısmı çok geride kalırsa orada bir dengesizlik olur. Böyle bir dengesizlik beraberinde sosyal huzursuzlukları da getiriyor.

Hayata geçirdiğimiz her hizmette bunu düşünüyoruz. Eskiden ciddi bir hastalık durumunda mecburen ya Ankara'ya ya da İstanbul'a gitmek zorunda kalırdınız. Çünkü derdinize derman olacak imkanları orada bulabileceğini düşünüyordunuz. Hastane sıralarında bekleyecek, ilaç varsa ilacınızı alacaktınız.

Ãœlkemizin neresine gidersiniz gidin çay denildiÄŸinde akla Rize gelir. Sadece geçtiÄŸimiz  yıl Çaykur aracılığıyla ödenen bedel 1,1 milyar liradır. Ayrıca 2004 yılından bu yana 1,6 milyar lira nakit ve hibe desteÄŸi verildi. 

ÇARPIK YAPI ELEŞTİRİSİ

Turizm, Rize için en az çay kadar büyük kazanç sağlamak için önemli bir sektör. Bakınız Başbakan olduğum günden beri hep söyledim. Allah aşkına Rize'de ev yapıyorsan yerel mimariyle bu evi yap. Rastgele böyle çıkıyor da çıkıyor.

Dikey mimariyle. Kendi aklı ne elveriyorsa onu yapıyor. Ne sıvası var ne bir ÅŸeyi var. Sonra televizyonlarda resmi çıkınca da bayılıyor, övüldüğünü zannediyor. Nasıl Safranbolu evlerine gidiliyorsa inanın Rize'ye sadece bunun için gelecek olanlar var. 

"OTELCÄ°LÄ°K NOKTASINDAKÄ° SIKINTI ORTADAN KALKACAK"

Siz Rize'nin esnafı, sanayici olarak siz anlatacaksınız. Ä°nanıyorumki bu adımı hep beraber atacağız. Åžimdi oteller yapılmaya baÅŸlandı. Rizespor'un da bir otel projesi vardı. Yapılmakta olanlar var. Rize inÅŸallah otelcilik noktasında sıkıntısını büyük oranda ortadan kaldırmış olacak. Yaylalarımız var. Ayder Yaylası'nda yapılan evler var. Onlar oraya uygun mu? Hepsini kaldırıp atmak lazım.

"YEŞİL YOL PROJESİ BAŞLATTIK"

Kentsel dönüşümün birini Ayder'e yapmamız lazım. Ä°stediÄŸini istediÄŸin gibi kondurmak çevrecilik deÄŸildir. DoÄŸal yapısına uygun yapılırsa buralara nasıl turistlerin geleceÄŸini göreceÄŸiz. Çok ciddi bir gelir elde edeceÄŸimizi göreceksiniz.YeÅŸil Yol projesi baÅŸlattık. Buna karşı çıkanlar var. Bunların dikili aÄŸacı yok. Nerede hayırlı bir iÅŸ yapsanız bunlar karşınızda.

"AÅžIK OLAN DAÄžLARI DA DELER"

Marmaray için hayal dediler, biz yaptık. Avrasya tünelinden de otomobiller geçecek. İstanbul-İzmir arası karayolu ulaşımı süresini 3,5 saate indiriyoruz. Çanakkale Köprüsü'de yapıyoruz. Avrupa'dan gelen araçlar İstanbul'a girmeden Çanakkale üzerinden İzmir'e geçiş yapabilecekler.

Bunlar aşık olma iÅŸleri. Aşık olan daÄŸları da deler. YeÅŸil yol projesiyle birlikte artık tepelerden daÄŸları aÅŸarak ÅŸehir merkezine girmeden Karadeniz'e nazır tüm turistlere buraları gezdirme imkanı bulacağız. 

"AYAÄžIMIZA PRANGA VURULMAK Ä°STENÄ°YOR"

Bugün de ayağımıza pranga vurulmak isteniyor. Bu pranganın adı bölücü terör örgütüdür. Ne zaman 2023 hedeflerini açıkladık bunlar başladı. Paralel ihanet çetesinin 17-25 aralık darbe girişimi bunlardan biridir.

Bunların Türkiye'yi durduramadığını görünce terör örgütünü öne sürdüler. 2003'ten bu yana Güneydoğu bölgesine yaptığımız yatırımla geride kalmışlık meselesini arkamızda bıraktık. Bölge ülkemizdeki diğer bölgelerden farklı değildir.

"BÄ°Z KÃœRTLERÄ°N TEMSÄ°LCÄ°SÄ°YÄ°Z DÄ°YORLAR"

Biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyorlar. O zaman neden yolları, havalimanlarını yapanlara engel oluyorsunuz. Camileri yıkanlar bunlar değil mi, okulları yakanlar yıkanlar bunlar değil mi? O camilerde ibadet edenler benim Kürt kardeşlerim değil mi? CHP ile HDP şuanda işbirliği tutmuş durumdalar.

"ADETA AÄžZINDAN SALYALAR AKIYOR"

Ana muhalefet partisi genel başkanı şahsım hakkında hakaretler ediyor. Diktatör bozuntusu diyor, önce sen aynaya bak. Eğer diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülke olsaydı Türkiye sana bunu söyletmez seni burda yaşatmazlardı.

Adeta ağzından salyalar akıyor. Bu millet yegane karar merciidir. Bi taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin bir yandan da seçim sandıklarından çıkamayıp hakaretle yol almayaca çalışacaksın. Bu millet sana yürü demez çünkü sen ahlaken sıkıntılısın.

"EÄžER REFERANDUMA GÄ°DÄ°LSEYDÄ° MÄ°LLET DERS VERECEKTÄ°"

Dokunulmazlıklarla destekliyoruz dediler, 2 gün önce desteklediler mi desteklemediler. İktidar partisi ve MHP birlikte yüklendiler 350'yi yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bi hikmet var. Bugün de hamd olsun 376'ya kadar çıktı böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı.

Şimdi tabi bu yolu kısalttı. Referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Milletimizin en az yüzde 70-80 oyla bunlara ders verecekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.