Sosyal Medya

Güncel

Faysal Sarıyıldız İngiltere'den konuştu!

'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in Türkiye'yi terk ettiği' iddiasına HDP kanadından yalanlama geldi. Sarıyıldız iddialara ilişkin, "Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Kaçmadım" dedi.



'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve TuÄŸba Hezer'in dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiÄŸi' öne sürülmüştü. Ä°ddiaya HDP kanadından yalanlama geldi. 

Rudaw'ın haberinde "HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile TuÄŸba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terkettiÄŸi bildirildi" denildi.  Site haberini 'isminin açıklanmasını istemeyen HDP'li bir kaynaÄŸa' dayandırdı.

İddiaya göre söz konusu kaynak Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp gözaltına alınma ihtimaline karşı dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiğini söyledi.

LORDLAR KAMARASI'NA GELDİM, KAÇMADIM

 Ä°ngiltere'de olduÄŸunu söyleyen Sarıyıldız iddianın ardından şöyle konuÅŸtu."Cizre'de yaÅŸanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için Ä°ngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiÅŸ bir 10 günlük program. Kaçmadım.. 10 gün sonra Türkiye'ye döneceÄŸim".

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “ArkadaÅŸların, Türkiye'yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu bile deÄŸil. Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar. Programlarına dair ayrıntılı bilgi sahibi deÄŸilim. Ancak, Türkiye'yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu deÄŸil. Grup, zaman zaman yurt dışı programlarda arkadaÅŸları görevlendiriyor. ArkadaÅŸlar da bu görevlendirme nedeni ile yurtdışında bulunuyorlar. Grup adına daha ayrıntılı açıklama yapılacaktır” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.