Sosyal Medya

Güncel

Gaziantep'te IŞİD'li üzerindeki bombayı patlattı

Gaziantep'te polisin operasyon düzenlediği ve IŞİD'e ait olduğu değerlendirilen bir evde olan örgüt üyesi, vücuduna bağladığı bombayı infilak ettirdi.



Gaziantep'te polis ekipleri IŞİD'in evi olarak değerlendirilen bir eve operasyon düzenledi. Operasyon sırasında içeride bulunan örgüt üyesi, polisleri fark edince vücuduna sarılı bombayı infilak ettirdi. Patlamada, IŞİD'li ölürken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Vali Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Özel Harekât Şube Müdürlüğü desteğiyle saat 20.00 sıralarında merkez Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlediğini açıkladı. Evde olan örgüt üyesi, polisleri fark edince vücuduna sarılı bombayı infilak ettirdi.

Yerlikaya, "Operasyonda bir terörist de sağ ele geçirildi. Vatandaşlarımızda ve güvenlik güçlerimizde yaralanan veya ölen olmadı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Şu anda operasyon devam ediyor" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Åžamil Tayyar Twitter hesabından, "Gaziantep'te kritik Antalya maçı sürerken polis, kenti kana bulamak isteyen canlı bombayı evinde bastı, büyük faciayı önledi, şükürler olsun. Operasyonda canlı bomba dışında ölen kimse yok, herkes rahat olsun. Valimizi ve Emniyet'i bu baÅŸarılı operasyondan dolayı tebrik ediyorum" yazdı.

 

[FotoÄŸraf: AA]
 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı 19 Mayıs PerÅŸembe günü, IŞİD tarafından gerçekleÅŸtirilmesi muhtemel saldırılara iliÅŸkin 81 ilin emniyet müdürlüklerini 'gizli' ibareli bir yazıyla uyarmıştı.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı ise, sosyal medyada yer alan "IŞİD tehdidi nedeniyle Anıtkabir, 19 Mayıs'ta halka kapatılacak" iddialarına internet sitesine koyduÄŸu bilgi notuyla açıklık getirmiÅŸ, Anıtkabir'in 19 Mayıs'ta halka açık olacağı belirtilmiÅŸti.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.