Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arakanlı Müslümanlar keyfi para cezaları ile karşı karşıya kalıyor

Budist Myanmar hükümeti tarafından kontrol edilen Arakan'da asker ve emniyet güçleri müslümanları önce tutukluyor, daha sonra serbest bırakmak için para cezası kesiyor



Müslümanlara yönelik saldırıların devam ettiği Arakan'da, ordu ve emniyet güçlerinin müslüman halka yönelik zorbalığı devam ediyor!

Bir taraftan budist çetelerin saldırılarına maruz kalan Arakanlı müslümanlar, diğer yandan ordu ve emniyet güçlerinin keyfî bir şekilde gözaltı ve tutuklamalarıyla karşı karşıya kalıyor.

Arakan'da ordu mensupları ve emniyet güçleri, önce müslümanları keyfî gözaltılarla tutukluyor, daha sonra ise serbest bırakmak için yüksek miktarda para cezaları kesiyor.

Arakan Haber Ajansı’nın (AHA) verdiÄŸi habere göre Mangdu kentinin güneyindeki Oodong kasabasındaki Arakan halkı, kasaba muhtarının zulümlerinden ÅŸikâyet ettiklerini söylüyor.

Muhabir, muhtarın rastgele teftiÅŸ hamleleri yaptığını ve Myanmar güvenlik kuvvetleri ile iÅŸbirliÄŸi hâlinde Arakanlıların evlerine baskın gerçekleÅŸtirdiklerini, baskın operasyonları kapsamında uydurma ithamlarla yaklaşık 500 bin Kyat'a varan ağır para cezaları da kestiklerini ifade etti.

“Tehdit Edildim”

Ä°smini açıklamak istemeyen bir kiÅŸi, “GeçtiÄŸimiz günlerde evim, muhtar tarafından daha önce herhangi bir uyarı olmaksızın, basıldı ve teftiÅŸ edildi. Benden, uydurma ithamlarla 300 bin Kyat para istediler. ÖdemediÄŸim takdirde, kasabadaki ordugâha teslim edileceÄŸime dair tehditte bulunulduÄŸu için parayı ödemek zorunda kaldım.” dedi.

Arakan'da müslüman halk kısıtlı imkânlarla para kazanıyor, ya balıkçılık ya da çiftçilikle uğraşıyor.

Kaynak:MedyaTimes

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.