Sosyal Medya

Güncel

'Pozisyonsuz kalan CHP açmazda'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yasa değişikliği CHP engeline takıldı. CHP’nin genel kurulda "Hayır" demesi dikkatleri referandum seçeneğine yöneltti. "Oylama sonrası pozisyonsuz kalan tek parti CHP oldu; kendisini açmaza soktu." değerlendirilmesi yapıldı.



Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, partilerin yeni pozisyonunu konu alan “Hesaplar sil baÅŸtan” baÅŸlıklı yazısında “hiçbir partinin “ertesi gün” hesabı tutmuyor, daha büyük açmaza sürüklüyor.” diyerek partilerin geldiÄŸi noktayı “siyasi pozisyonsuzluk...” olarak nitelendirdi.

Sarıkayanın yazısında AK Parti’yle hareket eden MHP ise rahattı; çünkü “teklifin düşmesi, referandum veya referandumsuz” çıkmasıyla sonuçlanan her üç durumda söyleyecek sözü olan partiydi. Ancak, muhalefet partisi olarak AK Parti’ye koÅŸulsuz destek veriyor algısını üretmesi de MHP’nin en önemli handikabıydı.” ifadelerini kullandı.

HDP’nin bundan sonra ne yapacağı konusunda “HDP’de ise beklenen oldu; çünkü her halükârda bu zemini politik olarak kullanacak, meseleyi uluslararası boyuta taşımanın trampleni yapacak.” öngörüsünde bulundu.

CHP ‘nin, AK Parti'de bir bölünme beklentisiyle hayır dediÄŸini belirten Sarıkaya, “Bu açıdan oylama sonrası pozisyonsuz kalan tek parti CHP oldu; kendisini açmaza soktu.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muharrem Sarıkaya yazısının devamında CHP’nin referanduma gitmektense 367’nin bulunması için destek vermenin daha  doÄŸru olacağını düşünen vekillerin olduÄŸunu belirterek ”Çünkü, referandumda “hayır” propagandası yapması halinde CHP’nin karşı- laÅŸacağı suçlama “Teröre destek veriyor” yönünde olacak; kendi tabanına dahi izahta zorlanacak. Her ÅŸeye raÄŸmen devam ettirmesi halinde referandumdan çıkacak oylar da kendisine deÄŸil HDP hanesine yazacak.” Ä°fadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.