Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır uçağı denize çakılmış olabilir

Mısır Havayolları'na ait, 804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan uçakla irtibat kesildi.



Mısır Havayolları'na ait, 804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan uçak havada kayboldu. Mısır Havayolları, uçağın rotası üzerindeki radarlarla bağlantısının kesildiğini duyurdu.

Ä°lk gelen bilgilere göre, Airbus 320-232 tipi yolcu uçağında 59'u yolcu, 10'u mürettebat olmak üzere 69 kiÅŸinin bulunduÄŸu belirtildi. Uçakta 15 Fransız, 30 Mısırlı, bir Ä°ngiliz, bir Belçikalı, iki Iraklı, bir Kuveytli, bir Suudi Arabistanlı, bir Sudanlı, bir Çinli, bir Portekizli, bir Cezayirli ve bir de Kanadalı bulunuyordu.

Paris Charles de Gaulle Havalimanı'ndan, Kahire'ye gitmek için yerel saatle 11:21'de havalanan uçağın akıbeti şimdilik bilinmezken, Mısır Havayolları uçağın 11 bin 277 metre yükseklikte seyir halindeyken, Mısır hava sahasına girmeden önce radarlarla bağlantısının kesildiğini açıkladı.

BÜYÜK BİR OLASILIKLA AKDENİZ'E DÜŞTÜ

Yerel saatle 02.45'te irtibat kesilen uçakla ilgili Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı Sözcüsü açıklama yaptı. Açıklamada,"Radarda kaybolan uçak büyük ihtimalle düştü" denildi.

 

MISIR VE YUNAN GEMÄ°LERÄ° ARIYOR

Mısır'da yayın yapan ON TV televizyon kanalı, Mısır ve Yunan ordularına ait askeri arama - kurtarma gemilerinin yola çıktığını ve çalışmalara başladığını aktardı.

Ä°MDAT SÄ°NYALÄ° VERMEDÄ°

EgyptAir Tönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Abdül, uçağın radardan aybolmadan önce herhangi bir imdat sinyali veya acil yardım çağrısı vermediğini söyledi.

12 AYRI ÃœLKEDEN Ä°NSAN VARDI

Abdül ayrıca uçağın havalanmasından önce de herhangi bir sorunun rapor edilmediğini belirtti. EgyptAir, uçaktaki yolcuların milliyetlerini de açıkladı.

Buna göre uçakta 15 Fransız, 30 Mısırlı, bir İngiliz, bir Belçikalı, iki Iraklı, bir Kuveytli, bir Suudi Arabistanlı, bir Sudanlı, bir Çinli, bir Portekizli, bir Cezayirli ve bir de Kanadalı bulunuyordu.

'DENİZE ÇAKILMIŞ OLABİLİR'

Reuters haber ajansı, Mısırlı sivil havacılık yetkililerinin, uçağın denize düşmüş olabileceğini söylediğini duyurdu.

TWITTER ÃœZERÄ°NDEN DUYURUYOR

Uçağın yapım yılının 2003 olduğu, pilotun 2101 saati Airbus 320'de olmak üzere 6275 saat uçuş tecrübesi olduğu açıklandı. EgyptAir uçakla ilgili ellerine ulaşan son bilgileri Twitter hesabı üzerinden duyuruyor.

Havayolu şirketi ayrıca yolcu yakınları için Mısır'dan ve ülke dışından ücretsiz olarak ulaşabilecekleri telefon hattı kurdu.

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.