Sosyal Medya

Dünya

Fransa yanıyor, medyası susuyor

Fransa'da polisle göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



Fransa'da Hollande yönetiminin yeni iş yasası teklifini geri çekmesini isteyen sendikalar 4 günlük grev kararı aldı. Polisle eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Başkent Paris'te polis ve göstericiler arasında şiddetli çatışmalar var. Yeni iş yasası paris sokaklarını savaş alanına çevirdi. Fransa'da hollande yönetiminin yürürlüğe sokmak istediği, işten çıkartmaları kolaylaştıran ve mesai saatlerini artıran düzenleme yine binlerce göstericiyi sokaklara döktü.

Polis, havai fiÅŸek ve taÅŸ kullanan göstericilere biber gazıyla karşılık verdi. Paris'te polise destek eylemini protesto için polis aracı molotofla yakıldı. Ãœlke medyası ÅŸaÅŸkınlık geçirirken görüntüleri yayınlamamayı tercih etti.

"ŞİDDETE KARŞI POLİS HİDDETİ"

Fransız toplum polisi standart ekipman olarak kinetik silah kullanıyor.

Greve yol çalışanları, deniz işçileri, öğrenciler, hatta kendilerine yöneltilen şiddet eleştirilerine tepki koymak için polisler de katılıyor.

Fransa cumhurbaşkanı François Hollande ise sendikaların iş yasası teklifini geri çekme talebini reddetti. Hollande, "Pek çok hükümet bu baskı yüzünden vazgeçti. Ama ben vaz geçmeyeceğim. Reformist sendikalar ve sosyalistlerin çoğunluğu bu reformu destekliyor. Ülke için gerekli olan bu reform geçecek" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.