Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fas, ABD'nin raporuna isyan etti

ABD tarafından Fas ile ilgili yayınlanan İnsan Hakları Raporunun uydurulmuş bilgiler ve hatalı veriler üzerine yapıldığını söyleyen Fas rapora itiraz etti



Fas, ülkedeki insan hakları ile ilgili eleÅŸtirel bir rapor yayınlayan ABD’ye ateÅŸ püskürerek ve raporun yalanlarla dolu olduÄŸunu belirtti.

ABD’nin Kuzey Afrika’daki baÅŸlıca müttefiklerinden biri olan Fas, raporun güvenilir olmayan ya da yıllardır Fas hükümetine açıkça karşı olan kaynaklara dayandığını ve temelsiz olduÄŸunu savundu. Fas İçiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bu rapor kesinlikle uydurulmuÅŸ bilgiler, hatalı veriler ve yalanlar içermektedir” denildi.

ABD’nin raporunu ‘siyasi olarak düşmanca’ diye tanımlayan Fas hükümeti, ülkenin insan haklarıyla ilgili sicilini korumak için sonuna kadar mücadele etmeye hazır olduÄŸunu da kaydetti.

Sputnik'te yer alan haberde, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nın her yıl birçok ülkeyle ilgili olarak yayınladığı insan hakları raporunun bu yılki bölümünde, Fas’ta yolsuzluk, güvenlik güçlerinin hukuka saygı duymaması ve iÅŸkence gibi bazı temel insan hakları ihlalleri yaÅŸandığı ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.