Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hizbullah'tan Suriye'de asimetrik savaÅŸ metodu

Suriye iç savaşında Esad ordusuyla birlikte savaşan Hizbullah'ın yeni bir savaş metodunu hayata geçirdiği belirtiliyor. Hizbullah kuvvetleri artık Esad rejiminin gösterdiği yerlerde ve ona bağlı olarak değil, ülkede bulunan Şiilerin de desteği ile özerk bir yapıda, asimetrik savaş metodu yürütecek



Suriye iç savaşında Esad ordusuna destek veren Hizbullah, yeni bir asimetrik savaş metoduna geçiş yaptı.

OrtadoÄŸu analisti James Harkin, bizzat Åžam'da üst düzey Hizbullah yöneticilerinden edindiÄŸi bilgilerle Foreign Policy için kaleme aldığı makalesinde, "Hizbullah son günlerde Suriye'de ağır kayıp veriyor. Her gün gelen ölüm haberleri örgütte yeni bir dönem baÅŸlattı. Artık, Hizbullah, Esad'a destek veren milis örgütü gibi deÄŸil bizzat bir devlet gibi çatışıyor. Ve Suriye'deki Åžii nüfus da Esad için deÄŸil, bizzat Hizbullh'ın yanında çatışıyor ve destek veriyor" yorumunda bulundu. 

Harkin, Suriye'deki Şiilerin Hizbullah sempatisinin gün geçtikçe büyüdüğünü ve çok sayıda kişinin "Ben Hizbullah içerisinde değilim ama Hizbullah'tanım" dediğini de aktardı.

Hizbullah'ın yeni askeri örgütlenmesiyle cephe savaşı dışına çıktığını belirten Harkin, örgütün özerk yapıda yeni bir milis oluşturmaya doğru gittiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Suriye'de yaşanan mezhepsel, etnik ve kabile çatışmaları artık yeni bir döneme geçti. Hizbullah'ın düzensiz savaş örgütlenmesine büyük bir talep var. Sadece Şiiler arasında değil, Hristiyanlar arasında bile Esad rejimine olan güven azaldı, Hizbullah'a rağbet arttı" diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.