Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fil füzeli katliam!

Esed güçleri sivilleri bombalamaya devam ediyor. Halep’in Sukkeri semtine ve Humus’un kuzey kırsalına fil füzeleri ve vakum bombalarıyla düzenlenen saldırılarda 14 sivil hayatını kaybetti.



Esed katliamlarını sürdürüyor. Esed rejiminin Halep ve Humus'ta fil füzeleri ve vakum bombalarıyla düzenlediği saldırılarda 14 sivil hayatını kaybetti. Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejim güçleri Halep'e fil füzesiyle saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 sivil hayatını yitirdi, 15 sivil de yaralandı. Yıkılan binaların enkazı altında kalan kişiler için de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

VAKUM BOMBASI ATTI

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, Humus'un kuzey kırsalındaki Rastan ve Keferlaha ilçelerine de vakum bombasıyla saldırdı. Suriye rejimine ait savaş uçakları Hola bölgesine bağlı Keferlaha ilçesinde sivil yerleşim yerlerine 2 saldırı düzenledi. İlçede büyük yıkıma yol açan saldırıda, 3 kadının hayatını kaybettiği, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

FACİA KIL PAYI ÖNLENDİ

Rastan ilçesinde bir okul binasının hedef alındığı saldırıda da aralarında bir kadın ve bir çocuğun bulunduğu 3 kişinin hayatını yitirdiği, 15 kişinin yaralandığı aktarıldı. Sivil savunma ekiplerinin savaş uçağını son anda fark ederek, okulu tahliye etmesinin daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçtiği ifade edildi. Rejim güçleri, son dönemlerde tahrip gücü daha yüksek sanayi yapımı ''fil'' adı verilen füzelerle saldırıyor. Öte yandan PYD güçlerinin de kontrol altında tuttukları Şeyh Maksud semtinden, İdlib'i Halep'e bağlayan Kastillo yoluna havan toplarıyla saldırdığı, olayda 1 kişinin yaralandığı belirtildi.

PYD vurulmalı

 

 

 

 

 



Suriyeli Türkmen direniÅŸ gruplarından Sultan Muhammed Fatih Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman, “IŞİD ile birlikte, PYD'nin de vurulması gerekiyor. Halen 200'den fazla Türkmen kasabası PYD iÅŸgali altında. Yine bir diÄŸer terör örgütü IŞİD'de bölgede iÅŸgalci konumunda. Ancak koalisyon PYD'yi müteffik, IŞİD'i ise yegane düşman görmeye devam ediyor. Bu strateji Suriye'de savaşı çıkmaza sokuyor. Suriye'nin kurtuluÅŸu, Esed kadar PYD'nin de imhasından geçiyor” dedi. IŞİD'in Ä°slami söylemlerle terör estirdiÄŸini belirten Süleyman, “Camilerin kapısına kilit vuran, Kuran'a yönelik alçakça tahriklerde bulunan PYD, IŞİD'den daha tehlikeli” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.