Sosyal Medya

Güncel

Bu suskunluk neden?

PKK, Diyarbakır Dürümlü'de 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu patlattı. 16 köylüden geriye ancak DNA örneği alınabilecek parçalar kaldı. Türkiye gündemini kana bulayan Kılıçdaroğlu'ndan, STK’lardan ve bir kısım medyadan tek söz duyulmadı.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiği saldırıda yaşamını yitiren 13 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi. Cenazeleri taşıyan ambulanslar konvoy halinde Tanışık köyüne hareket etti. Tanışık köyünde iş makineleri ile vatandaşların da yardımı ile yan yana 13 mezar hazırlandı. Cenaze töreninin düzenleneceği köydeki taziye evine 3 Türk bayrağı asılırken, taziye evi önüne tabutların konulacağı 13 katafalk yerleştirildi. Köyde jandarma ve polis ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındı.

BAKANLAR TÖRENE KATILDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonla katlettiği köylüler Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Muhammet Yakar, Temur Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman ve Emrullah Yeşil için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

YAN YANA DEFNEDÄ°LER

Cenaze namazının ardından tabutlar, vatandaşlar tarafından ambulansa taşındı. Bakan Ala da saldırıda hayatını kaybeden Emrullah Yeşil'in tabutunu bir süre taşıdı. Cenazeler, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi. Bakanlar Ala ve Yılmaz ile Eker ve Aksoy, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi ise 13 Mayıs'ta toprağa verilmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



TABUTLAR HAFÄ°FTÄ°

Cenazelere ilişkin yürek burkan bir ayrıntı da ortaya çıktı. Patlamanın ardından, yakınları, 13 kişi için, 'kendilerinden haber alamıyoruz' demişti. Patlamanın şiddeti den dolayı öldükleri dün kesinleşen 13 köylü ancak DNA testleri sonucunda tespit edilebildi. Jandarma kayıtlarına göre köylülerden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram. Köylülerin cenazeleri 6 tabutun içerisinde teslim edildi. Katliamda ölenlerden 13 kişinin parçalanmış cenazelerinin bulunduğu tabutlar taziye evinin önünde dizildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı törende, tabutları omuzlayanlar, normalden çok hafif olduğunu söyledi.

Aydınlar sus pus!

PKK'ya yönelik güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarla ilgili her fırsatta 'Devlet katliam yapıyor' algısı oluÅŸturan akademisyenler, STK'lar, CHP ile HDP'li vekiller ve bir kısım medya, Diyarbakır'ın Dürümlü Köyü'nde 16 köylünün katledilmesi karşısında sus pus oldu. “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 1128 akademisyenler, patlamaya tek bir bile tepki gösteremedi.

Kılıçdaroğlu nerede?

CHP yönetimi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da, Diyarbakır Dürümlü'deki katliama sessiz kaldı. Daha önce Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne heyet göndererek PKK ağzıyla bir rapor hazırlayan CHP, teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerinin yargılanması istemişti. PKK ve HDP'li belediyelerin isimlerinin dahi geçmediği skandal raporu CHP günler boyunca savunmuştu.

Bodrumcular ortada yok

Yine Cizre'de PKK militanlarının saklandığı bodrumu günlerce gündemden düşürmeyen bir kısım medya ve sözde sivil toplum kuruluşları da PKK katliamını görmezden geldi. Bazı kadınları yanına alarak örgüt militanlarını kaçırma girişiminde dahi bulunan HDP'li Faysal Sarıyıldız başta olmak üzere her fırsatta barış nidaları atan Selahattin Demirtaş Kürt halkıyla dalga geçer gibi PKK'yı özür dilemeye çağırdı.

Üzülerek izledik

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilerek 16 kiÅŸinin ölümüne, 23 kiÅŸinin yaralanmasına neden olan saldırı, sivil toplum kuruluÅŸlarınca kınandı. Ä°nsan Hakları Cemiyeti BaÅŸkanı Mehmet KaradaÄŸ, tonlarca bombanın yerleÅŸim yerinde patlatılmasının izah edilebilecek bir durum olmadığını söyledi. KaradaÄŸ, “Saldırılarda yaÅŸamını yitiren insanlar masumdur. Benzer bazı olaylarda en üst perdeden tepki gösteren sivil toplum kuruluÅŸları ve siyasi partiler, bu katliama sessiz kaldılar. Tepki vermediklerini üzülerek izledik. Oysa sivillere yönelik bu bombalı saldırıya STK ve partilerin tepki göstermesi gerekirdi” diye konuÅŸtu.

YAKAMIZDAN DÜŞÜN

Ä°lim Ahlak ve KardeÅŸlik DerneÄŸi (Ä°hvan Der) Diyarbakır Åžube BaÅŸkanı Süleyman SolmuÅŸ, “PKK'nın 40 yıldır Kürtlere çektirmediÄŸi acı kalmadı. Artık halkın yakasından düşmeliler” dedi.

Onlar bizim ÅŸehitlerimiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 



İçiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, saldırıda katledilen 16 köylü için 'bizim ÅŸehitlerimiz' ifadesini kullandı. Saldırının Dürümlü köyüne deÄŸil 79 milyona yapıldığını ifade eden Ala, ““Bir köyü yok edecek 15 ton bomba ile saldırıyorlar ve masum 16 vatandaşımızı katlediyorlar. Bu 79 milyon insana yapılan saldırıdır. Onların hepsi bizim ÅŸehitlerimizdir. Onları rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun. Bu memlekete çok hizmet ettiler, bu memlekete hep sadık oldular. Ama baÅŸkalarının maÅŸaları, baÅŸkalarına uÅŸaklık edenler, yine bu topraklardan çıkmış ama bu topraklarda yaÅŸayan insanlara saldıranlar bilsinler ki onlar hainlik içerisindeler, baÅŸkalarının maÅŸası olarak kullanılıyorlar” dedi.

5 ayrı soruşturma

 

 

 

 

 

 

 

 

 



12 Mayıs'ta saat 22.30 sıralarında patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan 5 ayrı soruşturma sürüyor. Öte yandan cenazelerin defin edildiği gün patlamanın meydana geldiği mezranın yakınında yağmur sularının oluşturduğu gölette Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar tarafından ceset parçalarını bulmak için arama yaptı.

Zulme birlikte karşı duralım

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehdi Eker terör örgütü PKK'nın binlerce masumu öldürmek üzere tuzak hazırladığını, kamyona yüklediÄŸi 15 ton bombayı Diyarbakır'a götürmek üzere köyden geçirmeyi planladığını söyledi. Ancak Seyithan Yakar ile diÄŸer yaÅŸamını yitirenlerin buna engel olmaya çalıştığını anlatan Eker, “PKK'lılar bunu uzaktan patlattılar. Bugün yüreÄŸimiz yanıyor. Bu kardeÅŸlerimizi uÄŸurluyoruz, onların makamı ve mekanı Allah'ın izni ile cennettir. Çünkü bunlar günahsızdır, haksız yere öldürüldüler, katledildiler” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



AÄ°LELERÄ° TANIYORUM

Terör örgütünün zulmüne birlikte karşı durulması çaÄŸrısında bulunan Eker, sözlerini şöyle tamamladı: “Yoksa terör örgütü 16 kardeÅŸimizin hayatına mal olan bu eylemi yarın baÅŸka yerlerde de gerçekleÅŸtirir. Ben Yakar ve Yaman ailelerini de yakından tanıyorum. Bunlar masum, temiz, düzgün ve çalışkan, bu toprakların öz evlatlarıdır. Burada Bediüzzaman'ın sözünü hatırlıyorum. Sadece 'Zalimler için yaÅŸasın cehennem.”

Bakanın gözyaşları

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Cenaze törenine katılan ve ölenleri tanıdığını söyleyen Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, Seyithan Yakar'ın annesi Fatma Yakar'a başsağlığı diledi. Eker, saldırıda oğlunu kaybeden Fatma Yakar'a sarılarak gözyaşı döktü. Eker, Kürtçe konuştuğu Yakar'ı teselli etmeye çalıştı.

Yüzlerce kişiye sebep olamam

Dürümlü köyünde yaÅŸayan vatandaÅŸlar, PKK'lıların bombalı kamyonu burada saklamak istediÄŸini, ancak Seyithan Yakar'ın buna izin vermediÄŸini söyledi. Köylülerin iddiasına göre Yakar'ın evine gelen teröristler, Yakar'ın kızına babasını sordu. Babasının adını “Seyo” diye hitap eden teröristlere tepki gösteren küçük kız, teröristler tarafından tartaklandı.
Olayı haber alan Seyithan Yakar alel acele eve geldi. PKK'lı teröristler, Yakar'a “Bu kamyoneti burada 19 Mayıs'a kadar sakla” dedi.

19 MAYIS'A KADAR SAKLA

Kamyonette ne olduÄŸunu ve onu ne yapacaklarını soran Yakar, “19 Mayıs'ta ÅŸehirde patlatacağız” yanıtını aldı. Bunun üzerine sinirlenen Yakar, “Buradan defolun gidin, ben yüzlerce kiÅŸinin hayatına sebep olamam” dedi. Ardından teröristler, Yakar'a hakaret ederek kaçmaya baÅŸladı. Yakar da, köydeki akrabalarını arayarak kamyoneti takip etmeye baÅŸladı. Kamyonet 10 dakika mesafedeki Dürümlü mezrasına gelince korkunç olay yaÅŸandı. Dürümlü sakinlerinden Ä°.S ise bomba yüklü kamyonu 4 PKK'lının köye getirdiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.