Sosyal Medya

Güncel

Papa'dan Fransa'ya başörtüsü eleştirisi

Papa Franciscus, Fransa’nın laikliği abarttığı eleştirisinde bulunarak, "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli." dedi.



Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, laikliÄŸi Fransa’nın biraz abarttığı eleÅŸtirisinde bulundu.

Fransa’da yayınlanan La Croix gazetesine konuÅŸan Papa Franciscus, "Fransa’ya laikliÄŸin abartılması ile ilgili küçük bir eleÅŸtirim var.’’ dedi.

Papa Franciscus, "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli. Fransa bu konuda adım atabilmeli, ulvi konularda açılım herkes için bir hak.’’ ifadesini kullandı.

Sığınmacı konusuna da deÄŸinen Papa Franciscus, en kötüsünün gelenleri "entegre etmek’’ yerine "gettolaÅŸtırmak" olacağı uyarısında bulunarak, Hristiyanlık ve Ä°slam’ın yana yana birlikte yaÅŸayabileceÄŸine inandığını sözlerine ekledi.

"FARKLILIK KORKUSU BÄ°RLÄ°KTE YAÅžAMI ETKÄ°LÄ°YOR"

Fransa Piskoposlar BirliÄŸi Sözcüsü Olivier Ribadeau Dumas ise yaptığı açıklamada, Papa Franciscus’un laiklik konusunda Fransa’ya getirdiÄŸi eleÅŸtirilere hak verdiklerini bildirdi.

RTL radyosuna konuÅŸan Dumas, üniversitelerde başörtü yasağı ile ilgili tartışmaya atıfta bulunarak, "Farklılıklardan ötürü ortaya çıkan korku, bizim birlikte yaÅŸamamızı engelliyor.’’ dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.