Sosyal Medya

Güncel

"PARİS'TE OLUNCA SES ÇIKIYOR, DİYARBAKIR'DA OLUNCA SES ÇIKMIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Bakanlar Konferansı'nda konuştu. İslam ülkelerine mülteciler konusunda çağrıda bulunan Erdoğan, "İslam ülkelerinin bu insanlara sahip çıkmasına ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde de bu konuda hassas bir çalışma izleneceğini umuyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Toplantısı açılış töreninde konuştu.

Ä°slam ülkelerine mülteciler konusunda çaÄŸrıda bulunan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ä°slam ülkelerinin bu insanlara sahip çıkmasına ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde de bu konuda hassas bir çalışma izleneceÄŸini umuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Burada alınan kararların Müslüman coğrafyasına katkı sağlamasını temenni ediyorum.

Suriye'de devam eden savaş milyonlarca Suriyeliyi evinden etti. Suriyeli kardeşlerimiz ulaşabildikleri her yere sığınmaya çalıştılar. Biz Türkiye olarak yaklaşık 2 milyon 700 bin Suriyeliye 300 bin de Iraklı kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Ülkemizdeki Suriyeli misafirlerimiz 10 farklı ilde yaşıyor.

"MÜLTECİ MESELESİ BİZİM İÇİN DİPLOMATİK MANEVRA KONUSU DEĞİLDİR"

Bizim için bu mesele herhangi bir çıkar ve diplomatik manevra konusu asla değildir. Biz bu meseleye kardeşin kardeşe destek olması olarak bakıyoruz. Avrupa'da mültecilerin yaşadığı dramı, bakış açısı farklılığından kaynaklanıyor. Konu eğer imkan meselesi ise Avrupa'nın imkanları bizden kat be kat fazladır.

İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

AB üyeliği çerçevesinde karşı tarafın mükellef olduğu vize serbestisi için bize bir çok şart getirdiler. Bunlardan biri de Suriyeli sığınmacılardı. AB'nin bize maddi destek vermesinden memnun oluruz çünkü bu para Suriyeli kardeşlerimize gidecek.

Mesela öyle bir yere geldi ki bu para sanki Türkiye'ye bağış yapılıyor gibi bir intiba çıktı. Bizden proje istiyorlar. Halbuki biz bütün projeleri gerçekleştirmişiz. 26 kampta bu projeleri hayata geçirdik.

AB ülkelerinin ikircikli ve samimiyetsiz tavrını bir kenara bırakıyorum. İslam ülkelerinin bu insanlara sahip çıkmasına ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde de bu konuda hassas bir çalışma izleneceğini umuyorum.

"GÃœNEY KIBRIS'A TEKLÄ°FÄ°MÄ°ZÄ° SUNDUK"

Şuanda da Kuzey Kıbrıs, Türkiye'den gelen suyu kullanıyor. Merhamet medeniyetinden geldiğimiz için de Güney Kıbrıslılara seslendik, 'Su sıkıntınız oluyor biz Güney Kıbrıs'a da su vermek suretiyle bir barış projesini gerçekleştirebiliriz' dedik.

Şuana kadar herhangi bir talepleri olmadı ama biz görevimizi yaptık. KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılamış bulunuyoruz.

DÄ°YARBAKIR'DAKÄ° HAÄ°N SALDIRI...

Geçtiğimiz gün Diyarbakır şehir merkezine 20 kilometre mesafedeki köyde büyük bir patlama meydana geldi. Yapılan incelemede terör örgütü mensupları bir kamyonu çalarak araca bomba yüklüyor. Bu aracı talihi yollardan kullanarak Diyarbakır şehir merkezine sokmaya çalışıyorlar. Vatandaşımız durumdan şüphelenerek müdahale ediyor. Teröristler kamyonla birlikte kaçıyorlar.

Mezraya geldiklerinde teröristler kendilerine rehberlik eden başka bir arabaya geçerek takip eden vatandaşlarımıza ateş ediyorlar. Çatışma sürerken uzaktan bombayı patlatıyorlar. 15 ton olduğu belirlenen patlayıcı sonucu vatandaşlarımız hayatını kaybediyor. Bomba öyle bir şiddetle patlıyor ki ne araçtan ne de vatandaşlarımızdan eser kalmıyor. Dört vatandaşımızın cenazesi bütün olarak bulunuyor ancak diğer vatandaşlarımızın durumu DNA ile ortaya çıkarılabiliyor.

"PARİS'TE OLUNCA SES ÇIKIYOR, DİYARBAKIR'DA OLUNCA SES ÇIKMIYOR"

Normal şartlarda kamyon dolusu patlayıcıyı Diyarbakır şehir merkezinde kullanmayı planlayan terör örgütüne dünya tepki vermeli. Kimseden bu hadiseye yönelik ciddi bir ses çıkmamıştır. Paris'te olunca, Brüksel'de olunca çıkıyor ama Ankara'da İstanbul'da, Diyarbakır'da olunca ses çıkmıyor.

İşte bizim içimiz bundan dolayı yanıyor. Siyasetin dünyada dürüst olmadığını görüyoruz. Bölücü terör örgütü saldırıyı üstlenmesine rağmen dünyada hiçbir mecra bu mesele ile ilgilenmemiştir. Bugün dünyanın en önemli sorunu terör örgütleri konusunda takınılan bu iki yüzlü, samimiyetsiz tutumdur. Terör örgütü en büyük tutumu bu tavırdan alıyor.

Dünyada silah sektörünü elinde tutan ülkeler bu teröristlere bizzat silahlarını veriyorlar. Hadi buna da hayır desinler. Bu terör örgütünün elinde hangi ülkeden silahın olduğunu biliyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.