Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan PKK'ya 'özür dile' çağrısı

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'ya ait kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 13 köylünün hayatını kaybetmesiyle ilgili PKK'ya "Özür dile" çağrısı yaptı. Demirtaş, "Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını sorumsuzca buldum" dedi.



Partisinin grup toplantısında konuÅŸan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Diyarbakır'da PKK'ya ait kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 13 köylünün hayatını kaybetmesiyle ilgili örgütün özür dilemesi gerektiÄŸini söyledi. "Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını sorumsuzca buldum" dedi.

Demirtaş'ın açıklaması şöyle:

"12 Mayıs gecesi Diyarbakır'da bir patlama yaÅŸandı. 15 yurttaşımızın hayatını kaybettiÄŸi DNA sonuçları ile anlaşılmış oldu. 10 kiÅŸi bir soyadını, 5 kiÅŸi bir soyadını taşıyor. Bu kardeÅŸlerimizin her birine Allah'tan rahmet diliyoruz. Böylesi bir olayın ÅŸu veya bu ÅŸekilde hiçbir haklı gerekçesi olamaz. En net bir dille kınadığımızı, kabul etmeyeceÄŸimizi belirtmek istiyoruz. Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını da sorumsuzca buldum. Böyle bir durumda yapılması gereken, özür dilemek. Sivil yurttaÅŸlarımızın katledildiÄŸi hiçbir olaya HDP sessize kalmadı. Biz ÅŸehirlerimizde savaÅŸ istemedik, bu bizim için ilkesel bir tutumdur. Her bir can bizim için kıymetlidir."

Diyarbakır’daki patlamada hayatını kaybeden ve toplanan parçalardan ancak DNA testi ile kimliklerine ulaşılan 13 köylünün cenazesi Tanışık köyünde topraÄŸa verilmiÅŸti. Jandarma kayıtlarına göre 13 kiÅŸiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogramdı.

Dokunulmazlık tartışması

Demirtaş ayrıca grup toplantısı çıkışında Meclis'teki dokunulmazlık görüşmeleri öncesi konuyla ilgili soruları yanıtladı. "Dokunulmazlıklar kalkarsa tutuklanmayı Meclis'te mi bekleyeceksiniz?" sorusu üzerine Demirtaş, "Biz buradan başımız dik ayrılacağız. Bizi tutuklamak istiyorlarsa evimizde, çalışmalarımızda olacağız. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.