Sosyal Medya

Güncel

Arınç'ın katılacağı çalıştay iptal edildi

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç, 13:30'da Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı Anayasa Çalıştayı'nın, "provokatif olaylar çıkabileceği" gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı.



Eski BaÅŸbakan Yardımcısı ve TBMM BaÅŸkanı Bülent Arınç, bugün saat 13:30'da Turgut Özal Ãœniversitesi'nde yapılacağı duyurulan Anayasa Çalıştayı'nın iptal edildiÄŸini Twitter'dan açıkladı. Arınç ayrıca Twitter'dan çarÅŸamba günü bazı konularda açıklama yapacağını da duyurdu.

Arınç'ın ifadeleri şöyle:

"Bugün konuÅŸmacı olarak katılacağımı duyurduÄŸum Turgut Özal Ãœniversitesi’ndeki Anayasa Çalıştayı, rektörlüğün son dakikada aldığı bir kararla iptal edilmiÅŸtir.

Rektörlük, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, 'provokatif olaylar çıkabileceği' şeklindeki ikazlarını iptale gerekçe olarak göstermiştir.

Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte alınan bu karara uymak durumundayım.

Sevgili öğrenciler, izah ettiğim sebeplerden ötürü bugün sizlerle birlikte olamayacağımı üzülerek bildiriyorum.

Gerek bugün Turgut Özal Ãœniversitesi’nde gerekse daha önce baÅŸka üniversitelerde, 'davet kendilerinden gelmesine raÄŸmen' yaÅŸanan iptaller hakkında ve diÄŸer konularda 18 Mayıs 2016 ÇarÅŸamba günü Twitter üzerinden açıklama yapacağımı da kamuoyuna saygıyla bildiririm."

Bülent Arınç daha önce dış politika, çözüm süreci ve Cemaat operasyonlarına yönelik eleÅŸtirilerde bulunmuÅŸ, hükümet yetkilileri ile HDP'lilerin çözüm süreci için bir araya geldiÄŸi Dolmabahçe buluÅŸmasının CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın bilgisi dâhilinde gerçekleÅŸtiÄŸini söylemiÅŸti. ErdoÄŸan, Arınç'ın bu sözleri üzerine, "O zat doÄŸruyu söylemiyor" demiÅŸti

Kaynak: Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.