Sosyal Medya

Güncel

Sarıkamış Köyü'nde katliamı yaşayan 13 köylü gözyaşlarıyla toprağa verildi

Diyarbakır’ın Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasında meydana gelen patlamada ölenler için cenaze töreni düzenlendi. Eski bakan Mehmet Mehdi Eker, cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamadı.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiÄŸi terör saldırısında yaÅŸamını yitiren ve Ä°stanbul Adli Tıp Kurumunda DNA incelemelerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a gönderilen 13 kiÅŸinin cesedi, DÃœ Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki iÅŸlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazeleri taşıyan ambulanslar konvoy halinde Tanışık köyüne geldi. Köydeki törene İçiÅŸleri Bakanı Ala, Kalkınma Bakanı Yılmaz ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker de katılırken, eski bakan Eker'in, cenaze töreni sırasında gözyaÅŸlarını tutamadığı görüldü.

5 AYRI SORUÅžTURMA

12 Mayıs'ta saat 22.30 sıralarında patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan 5 ayrı soruşturma sürüyor.

TÖREN DÜZENLENDİ

Saldırıda kaybolduğu iddia edilen ve İstanbul Adli Tıp Kurumunda DNA incelemelerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a gönderilen 13 kişinin cesedi Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Ölen 16 köylüden kimlik tespiti yapılan 13'ü için tören düzenlendi.

Köydeki törene İçişleri Bakanı Ala, Kalkınma Bakanı Yılmaz ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker Kalkınma Bakanı Yılmaz ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker de katıldı.

ESKÄ° BAKAN EKER AÄžLADI

Eski bakan Mehmet Mehdi Eker, cenaze töreni sırasında gözyaÅŸlarını tutamadı.

BAKAN ALA: BU BÄ°R KATLÄ°AMDIR

İçişleri Bakanı Efkan Ala Dürümlü'de 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan PKK saldırısı için "Bu bir katliamdır" ifadesini kullandı.

YAN YANA DEFNEDÄ°LDÄ°LER

Hayatını kaybedenler için kööyde iş makineleri ile vatandaşların da desteğiyle yan yana 13 mezar hazırlandı, köydeki taziye evine Türk bayrakları asıldı.

13 köylü son yolculuğuna uğurlanıyor

GENİŞ GÜENLİK ÖNLEMİ

Köyde jandarma ve polis ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmış, 12 kişinin kayıp olduğu belirtilmişti. Patlamanın etkisiyle olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Saldırının, bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lı teröristlere tepki gösteren vatandaşların, aracın köyden çıkması için yaptığı takip sırasında meydana geldiği iddia edilmişti. Saldırıda hayatını kaybeden ve otopsi işlemleri tamamlanan 3 kişinin cenazesi 13 Mayıs'ta defnedilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.