Dünya
Fransa'da gazeteciye gösteri alanına girme yasağı
Fransa'da bir gazetecinin, çalışma yasasına ilişkin protestolar esnasında çektiği fotoğraf nedeniyle gösteri alanlarına girmesi yasaklandı.
Paris emniyeti, isminin açıklanmasını istemeyen ve "Nnoman" takma adını kullanan bir fotomuhabirinin, cumartesi düzenlenen çalışma yasası karşıtı protestolar sırasında polisin göstericilere gaz sıkarak müdahalesini çektiği gerekçesiyle yarın gösterilerin yapılacağı bölgelerde bulunması yasaklandı.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşılan Emniyet Müdürlüğü yazısında, söz konusu gazetecinin Paris'in 6,7, 14 ve 15. bölgelerinde saat 11.00'den 20.00'ye kadar, Republique Meydanı'nda ise 18.00'den 07.00'ye kadar bulunmasına izin verilmeyeceği belirtildi.
"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE BÜYÜK DARBE"
Liberation gazetesine konuşan "Nnoman"in avukatı, olağanüstü hal yasalarının verdiği yetkiler kullanılarak yapılan yasaklamanın basın özgürlüğüne "büyük bir darbe" olduğunu söyledi. Valilikten Fransız basınına yapılan açıklamada ise gazetecinin şiddet eylemlerine karıştığı için böyle bir yasağın uygulandığı ifadesi kullanıldı
CHP'LİLER, TÜRKİYE'Yİ FRANSA'YA ŞİKAYET ETMİŞLERDİ
Fransa'da yayın yapan 'Public Senat' kanalında yayınlanan ve Kemalizm, laiklik ve başörtüsü gibi konular üzerinden Türkiye'yi ve AK Parti hedef alan, "Türkiye, Kemalist Mirası (l'héritage kémaliste)" isimli belgeselde, CHP'li milletvekilleri Eren Erdem ve Dilek Akagün Yılmaz'ın röportajlarına yer verilmişti.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz belgeselde yaptığı açıklamada AK Parti'yi hedef alarak, AK Parti hükümetinin M. Kemal devrimlerini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak istediğini ileri sürmüştü.
Akagün, "Bizim mini etek giyen kızlarımız var, bikinilerle denize giren kızlarımız var. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kadını ve erkeği aslında modernliği ve çağdaşlığı içselleştirmiş insanlardır. Kolay kolay bizi dönüştüremezler" iddiasında bulunmuştu.
FRANSA'DA TARTIÅžMA YARATAN YASA
Fransa'da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan yeni çalışma yasası sendikalar tarafından "kazanılmış hakların geri alınması" olarak yorumlanıyor.
Fransa'daki yoğun protestolara hedef olan yeni çalışma yasasıyla günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak. Yeni yasa ayrıca işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi veriyor.
İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve geçen hafta yaptığı açıklamada yasaya karşı düzenlenen protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının bini aştığını belirtmişti.
Henüz yorum yapılmamış.