Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da gazeteciye gösteri alanına girme yasağı

Fransa'da bir gazetecinin, çalışma yasasına ilişkin protestolar esnasında çektiği fotoğraf nedeniyle gösteri alanlarına girmesi yasaklandı.



Paris emniyeti, isminin açıklanmasını istemeyen ve "Nnoman" takma  adını kullanan bir fotomuhabirinin, cumartesi düzenlenen çalışma yasası karşıtı  protestolar sırasında polisin göstericilere gaz sıkarak müdahalesini çektiÄŸi  gerekçesiyle yarın gösterilerin yapılacağı bölgelerde bulunması yasaklandı.

Fransa'da gazeteciye gösteri alanına girme yasağı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşılan Emniyet Müdürlüğü  yazısında, söz konusu gazetecinin Paris'in 6,7, 14 ve 15. bölgelerinde saat  11.00'den 20.00'ye kadar, Republique Meydanı'nda ise 18.00'den  07.00'ye kadar  bulunmasına izin verilmeyeceÄŸi belirtildi.

Fransa'da gazeteciye gösteri alanına girme yasağı

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE BÜYÜK DARBE"

Liberation gazetesine konuÅŸan "Nnoman"in avukatı, olaÄŸanüstü hal yasalarının verdiÄŸi yetkiler kullanılarak yapılan yasaklamanın basın özgürlüğüne  "büyük bir darbe" olduÄŸunu söyledi. Valilikten Fransız basınına yapılan açıklamada ise gazetecinin ÅŸiddet  eylemlerine karıştığı için böyle bir yasağın uygulandığı ifadesi kullanıldı

Fransa'da gazeteciye gösteri alanına girme yasağı

CHP'LİLER, TÜRKİYE'Yİ FRANSA'YA ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

Fransa'da yayın yapan 'Public Senat' kanalında yayınlanan ve Kemalizm, laiklik ve başörtüsü gibi konular üzerinden Türkiye'yi ve AK Parti hedef alan, "Türkiye, Kemalist Mirası (l'héritage kémaliste)" isimli belgeselde, CHP'li milletvekilleri Eren Erdem ve Dilek Akagün Yılmaz'ın röportajlarına yer verilmiÅŸti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz belgeselde yaptığı açıklamada AK Parti'yi hedef alarak, AK Parti hükümetinin M. Kemal devrimlerini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak istediğini ileri sürmüştü.

Akagün, "Bizim mini etek giyen kızlarımız var, bikinilerle denize giren kızlarımız var. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kadını ve erkeÄŸi aslında modernliÄŸi ve çaÄŸdaÅŸlığı içselleÅŸtirmiÅŸ insanlardır. Kolay kolay bizi dönüştüremezler" iddiasında bulunmuÅŸtu.

FRANSA'DA TARTIÅžMA YARATAN YASA

Fransa'da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan yeni çalışma yasası sendikalar tarafından "kazanılmış hakların geri alınması" olarak yorumlanıyor.

Fransa'daki yoÄŸun  protestolara hedef olan yeni çalışma yasasıyla günlük azami 10 saat olabilen  çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iÅŸ sözleÅŸmesinde deÄŸiÅŸiklik yapmak isteyen  çalışanlar iÅŸten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan  asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak. Yeni  yasa ayrıca iÅŸverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaÅŸlarını  düşürme yetkisi veriyor.

İçiÅŸleri Bakanı Bernard Cazeneuve geçen hafta yaptığı açıklamada  yasaya karşı düzenlenen protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının  bini aÅŸtığını belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.