Sosyal Medya

Güncel

İskeçe'de Türkçe radyonun sahibine para ve hapis cezası

İskeçe’de Türkçe yayın yapan Kral FM’in sahibi Karadayı’ya yasa dışı yayın yaptığı gerekçesiyle 15 bin avro para ve 17 ay hapis cezası verildi



Batı Trakya’nın Ä°skeçe bölgesinde Türkçe yayın yapan özel radyo Kral FM’in sahibi Hüseyin Karadayı, yasa dışı yayın yaptığı gerekçesiyle 15 bin bin avro para ve 17 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karadayı, yaptığı açıklamada, “Türkçe yayın yaptığımız ve Türk olduÄŸumuz için cezalandırıldık.” dedi.

Bir süre önce Kral FM'nin, Yunanistan Radyo-Televizyon Kurumu (ESR) tarafından mevzuata aykırılık iddiasıyla yayınlarının durdurulduğunu belirten Karadayı, buna rağmen radyonun yayına devam ettiği yönünde yapılan ihbarlar üzerine bir hafta içerisinde dört kez suçüstü mahkemesine çıkarılarak cezalandırıldığını belirtti.

Karadayı, “DiÄŸer radyoların yaptıklarından farklı hiç bir ÅŸey yapmadık. Yasalara aykırı hiç bir hareketimiz olmadı. Türkçe yayın yaptığımız ve Türk olduÄŸumuz için cezalandırıldık.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kral FM’in, yayınlarının daha geniÅŸ alanda izlenebilmesi için Ä°skeçe dışında bir ara verici istasyonu kurması üzerine 2015 yılında Yunanistan Radyo-Televizyon Kurumu (ESR) tarafından yasa dışı ilan edildiÄŸini anlatan Karadayı, “Radyo yayınlarının Ä°skeçe’de Türk nüfusun yoÄŸun olarak yaÅŸadığı daÄŸlık bölgede izlenebilmesi için Ä°skeçe yakınlarındaki Stavrupolis bölgesine yerleÅŸtirdiÄŸimiz ara vericiler ESR tarafından ikinci bir radyo istasyonu olarak algılandı. Bu konuda yaptığımız yasal itirazlar kabul edilmedi ve radyomuz savcılık kararıyla kapatıldı. Buna raÄŸmen hala yayın yaptığımıza dair yalan ihbarlar üzerine ben ve eÅŸim tutuklanarak nezarethaneye kapatıldık. Ertesi gün çıkarıldığımız suçüstü mahkemesinde 15’er bin avro para ve 17’ÅŸer ay hapis cezasına mahkum edildik. Ancak hakkımızı yasal yollardan sonuna kadar aramakta kararlıyız.” diye konuÅŸtu.

Karadayı'nın eÅŸi Mümine HasanoÄŸlu da sahibi olduÄŸu Radyo Dee Jay’in kapatılmasıyla ilgili “Bize yapılan uygulama diÄŸer Yunanca yayın yapan radyolara yapılmıyor. Oysa yasal açıdan hepimiz aynı konumdayız. Bu haksızlık. Nezarethanede geçirdiÄŸim geceyi unutamam. Tüm bunların azınlık olduÄŸumuz ve Türkçe yayın yaptığımız için yapıldığının farkındayız. Bunun baÅŸka açıklaması yok.” dedi.

Kral FM’e daha önce de ilgili mevzuata aykırılık gerekçesiyle ESR tarafından çeÅŸitli idari yaptırım ve para cezalarına çarptırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.