Sosyal Medya

Dünya

İngiliz Büyükelçi'den PKK destekçisine tarihi ayar

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter'da PKK'ya terörist dediği için kendisine tepki verenlere sert çıktı.



Richard Moore, Twitter'da PKK'yı terörist olarak nitelediÄŸi için kendisine tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarına anlamlı bir yanıt verdi.

KENDİNİ HAVAYA UÇURMAK MEŞRU MÜDAFAA MI

Moore, “PKK’ya terörist demeden, daha iyi bilmeniz gerekiyor. MeÅŸru müdafaada Türkiye ya da Ä°ngiltere’den daha temiz bir tarihe sahibiz” diye yazan bir Twitter kullanıcısına ÅŸu cevabı verdi:

"Ne zamandan beri Kızılay’da kendini havaya uçurmak ve oradan geçen 30’dan fazla masum insanı öldürmek meÅŸru müdafaa sayılıyor?"

Aynı kullanıcı bunun üzerine, "Bunu yapan PKK deÄŸildi ve ölenler de askerdi" diye yanıt verdi. Ä°ngiliz Büyükelçi'nin cevabı "Hayır PKK idi ve onlar asker deÄŸildi" oldu.

KONUYU KAPATIP MAÇA GİTTİ

Moore, baÅŸka Twitter kullanıcıları ile PKK üzerine girdiÄŸi diyaloÄŸun ardından ise "Çok cevap verdim! Fakat ÅŸimdi bu konuda twit savaşından çekiyorum. Maça gidiyorum. Ä°lgi odağım deÄŸiÅŸti!" diye tweet attı ve BeÅŸiktaÅŸ-Osmanlıspor maçıyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.