Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD iddiası: El Kaide Suriye'ye yöneliyor

New York Times gazetesi, Batılı istihbarat servislerine dayanarak, El Kaide'nin Afganistan merkezli örgütlenmeyi bırakarak, Suriye'ye yönelmeye başladığını iddia etti



New York Times gazetesi, Batılı istihbarat servislerini kaynak göstererek, El Kaide hakkında ilginç bir iddiada bulundu. Gazete, örgütün IŞİD'le rekabet için Suriye merkezli örgütlenmeye hız verdiÄŸini duyurdu.

Gazetede, Eric Schmitt imzasıyla yer alan haberde, Usame bin Ladin'in ölümü sonrası, El-Kaide'nin Afganistan ve Pakistan'da bir miktar güç kaybettiÄŸi, IŞİD'in de Suriye ve Irak'ta kuvvetlenmesi sonrası, merkezi gücünü Suriye'ye taşıdığı öne sürüldü. ABD ve Avrupalı istihbarat servislerine dayandırılan haberde, El-Kaide'nin Suriye'de kalıcı olmak istediÄŸi ve El Nusra Cephesi’nin kaynakları ve insan gücünü de kullanmayı planladığı da vurgulandı.

Gazeteye göre, El-Kaide'nin bölgeye gelmesi örgütün IŞİD ile rekabetini arttırabilir ve Suriye'de yeni bir dönemin de baÅŸlangıcı olabilir. Gazete ayrıca, “Suriye merkezli El Kaide, sadece Avrupa’ya yakın olmayacak aynı zamanda da Irak, Türkiye, Ãœrdün ve Lübnan üzerinden savaşçılarına lojistik destek saÄŸlanmasından da faydalanacak” vurgusu yaptı.

Suriye'de 2013 yılından bu yana El Kaide'nin Suriye kolu olarak bilinen Nusra ile IŞİD'in mücadeleye sahne oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.