Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır yarınki eyleme hazırlanıyor

Mısır'da bazı muhalif gruplar, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesini protesto etmek için yarın eylem yapacaklarını duyurdu



Mısır 6 Nisan Hareketi ve bazı muhalif gençlik oluÅŸumları, yarın Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçiÅŸini saÄŸlayan Kızıldeniz Sınır AntlaÅŸması'nın iptali için açılan davanın görüleceÄŸi Batı Kahire Mahkemesi önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

AA muhabirine konuÅŸan ve adının açıklanmasını istemeyen 6 Nisan Hareketi aktivisti, “Yarın Batı Kahire Mahkemesi önünde, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a verilmesini protesto etmek için toplanacağız. Ayrıca adalar için 25 Nisan’da yapılan eylemlerde tutuklanan 152 kiÅŸi hakkında mahkeme tarafından verilen kararları protesto edeceÄŸiz. Polisin mahkemenin bulunduÄŸu bölgeyi kapatma ihtimaline karşı diÄŸer muhalif gruplar ile bir “B” planı da oluÅŸturacağız.” dedi. Aktivist, 6 Nisan Hareketi dışında eyleme katılacak olan diÄŸer muhalif gruplar hakkında bilgi vermedi.

İçişleri Bakanlığı kaynakları ise kendilerine söz konusu eylem ile ilgili her hangi bir müracaatta bulunulmadığını dile getirerek, yarın bütün şehirlerde gereken önlemlerin alınacağını vurguladı.

Mısır’da mahkeme geçen cumartesi günü, 25 Nisan’da muhalif gruplar tarafından Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için düzenlenen eylemlerde polis tarafından gözaltına alınan 101 sanık hakkında 5’er yıl, 51 sanık hakkında ise 2’ÅŸer yıl hapis cezası vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.