Sosyal Medya

Güncel

Tarabya'da Kilis toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD roketleri yüzünden 21 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'in Valisi Süleyman Tapsız ile Tarabya Köşkü'nde görüştü. Gündemde Kilis'in güvenliği için alınan önlemler vardı.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti. İçiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ’nın da katıldığı görüşmede, Kilis milletvekilleri ReÅŸit Polat ve Hilmi Dülger ile Kilis Belediye BaÅŸkanı Hasan Kara da vardı.

Kilis Valisi Tapsız görüşme sonrası gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, kentin güvenliğinden esnafın mağduriyetine kadar hemen her konunun gündeme geldiğini belirtti. Ancak özellikle güvenlik önlemleriyle ilgili sorular üzerine detay vermedi.

Ocak ayından bu yana, Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden Kilis'e atılan roket mermileri nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Sınırın diÄŸer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" demiÅŸti. Müttefik ülkelerden yeterli desteÄŸi alamadıklarını belirten ErdoÄŸan, "Kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseceÄŸiz. Gerekli adımları atmaktan da çekinmeyeceÄŸiz" diye konuÅŸmuÅŸtu.

ErdoÄŸan ayrıca, Kilis'e yönelil roket saldırılarıyla ilgili, "Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beÅŸ teröristin şımarıklığı deÄŸil. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Åžu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir ÅŸekilde sürmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Al Jazeera'nin edindiÄŸi bilgilere göre, IŞİD’in Türkiye sınırındaki Çobanbey’i Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) elinden alması sonrası Suriye’nin kuzeyi için yeni planlar üzerine çalışılmaya baÅŸlandı. Buna göre bölgenin IŞİD’den temizlenmesi için Washington, artık PYD’nin başını çektiÄŸi Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) iÅŸbirliÄŸini artırmak istiyor. Buna itiraz eden Ankara, ÖSO’yu güçlendirmek için yeniden yapılandırma çalışmalarına baÅŸladı. Al Jazeera’nin edindiÄŸi bilgiler, askeri yetkililerin Suriye topraklarına giriÅŸ sebebinin Türkiye’den IŞİD’e yönelik bir kara operasyonu amacıyla deÄŸil, ÖSO’nun baÅŸlatacağı operasyona hazırlık amaçlı olduÄŸunu gösteriyor.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.