Sosyal Medya

Güncel

Askerden jet yalanlama: Açılıyoruz!

Askeri kaynaklar, TCG GÖKOVA’nın NATO bayrağı olmadan Ege Denizi’ne açılamadığı yönündeki bilginin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.



Askeri kaynaklardan, Ege Denizi'nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın faaliyetleri konusunda yapılan bilgilendirmede, TCG GÖKOVA (F-496)’nın EGE Denizinde icar etmekte olduÄŸu NATO faaliyeti ile ilgili çeÅŸitli zamanlarda sorulan sorulara ve merak edilen hususlara yönelik bilgiler verildi.
 
Öncelikle; TCG GÖKOVA (F-496) NATO bayrağı deÄŸil “NATO Flaması” olarak adlandırılan ve geminin bayrak direÄŸi haricinde bir yere toka edilen bir sembol olduÄŸu vurgulanarak, "Ufkun her tarafından görülmez.
 
Boyutu bayraktan her zaman küçüktür. NATO emrinde görev yapan unsurlar tarafından kendi milli bayraklarına ilave olarak NATO faaliyeti icra ettiğine dair bir sembol olarak bulundurulmaktadır.
 
TCG GÖKOVA şanlı Türk bayrağımızı geminin her taraftan görünür yeri olan bayrak direğinde 24 saat kesintisiz olarak ve şerefle dalgalandırmaktadır. Bayrağımız her zaman olduğu gibi, Sayın Genelkurmay Başkanımızın ziyareti esnasında da TCG GÖKOVA gemimizde dalgalanmaktaydı. NATO emrinde görev yapsa dahi tüm gemiler kendi milli bayraklarıyla ve bağlı olduğu ülke isimleriyle anılmaktadır" denildi.
 
GERÇEĞİ YANSITMIYOR!
 
Türkiye tarafından; Madde 4’te ayrıntılı olarak açıklanan Ege Denizi’nde milli kontrolde yürütülen Düzensiz Göç ile Mücadele Faaliyetleri’ne iÅŸtirak eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Komutanlığı unsurlarına ilave olarak, bölgede faaliyet gösteren NATO’ya ittifak dayanışması kapsamında destek saÄŸlamak maksadıyla, diÄŸer müttefik ülke gemileriyle birlikte görev yapmak üzere TCG GÖKOVA fırkateyninin tahsis edildiÄŸi hatırlatılarak, TCG GÖKOVA NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SMNG-2) Komutanı taktik kontrolünde görev yapması hasebiyle NATO flaması toka etmekle birlikte, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın tam komuta yetkisinde görevlerini icra etmektedir. TCG GÖKOVA, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 görev periyodunu tamamlamayı müteakip diÄŸer harp gemilerimiz gibi milli kontrolde sadece Ege deÄŸil, görev tevdi edilen tüm denizlerde harekat icra etmeye devam edecektir. 
 
Bu kapsamda, TCG GÖKOVA’nın NATO bayrağı (doÄŸrusu flamadır, NATO Bayrağı diye bir ÅŸey yoktur.) olmadan Ege Denizi’ne açılamaması bilgisi gerçeÄŸi yansıtmamaktadır ve dezenformasyondan ibarettir" ifadesi kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.