Sosyal Medya

Güncel

PKK, Ankara ve İstanbul'daki bombaları 2013'te gömmüş

Ankara'daki saldırıda kullanılan patlayıcıların 2013'te otoban kenarına gömüldüğü, şüphelilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve bazı kurumların fotoğrafını çekip krokisini örgüte gönderdiği ortaya çıktı



Ankara Kızılay Güvenpark'ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında, 3 kişinin daha tutuklamasıyla saldırıya ilişkin tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Güvenpark'ta 13 Mart günü yaşanan ve 37 kişinin öldüğübombalı saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları, Ankara, İstanbul ve Kars'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 3 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Şüpheliler A.K, S.K. ve S.Y, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularının ardından tutuklandı. Bu kişilerle birlikte Kızılay'daki bombalı saldırıya ilişkin tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

PATLAYICI GÖMÜLEN YERLER KAMERAYLA KAYDA ALINMIŞ

Şüphelilerin tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen sevk yazısında A.K. ve S.K.'nın yanlarında kimliği belirlenemeyen bir kişiyle bombalı eylemde kullanılan patlayıcı maddeleri 25 Ekim 2013'te bir araçla Ankara Çamlıdere otoban yakınlarına götürüp, bidonlar içerisindeki patlayıcıları gömdüğünün belirlendiği bildirildi. Şüphelilerin yaptıkları bu işleri ve gömme yerine kadar olan güzergahı kamerayla kaydettikleri de sevk yazısında kaydedildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NIN KROKİSİNİ ÇİZMİŞLER

Öte yandan sevk yazısında, şüpheli S.Y'nin PKK/KCK’dan aldığı talimatlarla Ankara'da yeni bombalı eylemler planladıkları yerlere iliÅŸkin krokiler çizerek, fotoÄŸrafını çekip, örgüte gönderdiÄŸi ifade edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, S.Y.'nin CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı, Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı, Anıttepe'deki askeri lojmanlar, Türkiye Emekli Subaylar DerneÄŸi ve güvenlik kurumlarına ait bina ve tesislerin krokilerini çizerek, fotoÄŸraflarını çektiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.