12 Mayıs Perşembe gece saat 10 sıralarında Diyarbakır'ın Sarıkamış Mahallesi yakınlarındaki patlamanın ardından kaybolan 12 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

 

 
Kayıpların fotoğrafları

 

Kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4'ü öldü, 12 köylüden ise haber alınamıyor. Olayda 23 kişi yaralandı.

Ayrıca hastaneye getirilen ve burada hayatını kaybeden ancak kayıp yakınları tarafından teşhis edilemeyen bir kişi daha var.

Patlamanın yaşandığı yerden alınan doku örnekleri bugün İstanbul Adli Tıp'a gönderildi.

 

 
 

 

Yakınlarının kaybolduÄŸunu belirten ailelerden de kan örnekleri alındı. Kimlik tespiti iÅŸleminin Pazartesi veya Salı bitmesi bekleniyor. 

Tanışık köyü muhtarı Bayram Yaman kayıp kişilerin isimlerini şöyle sıralamıştı:

"Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Temur Yakar, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, UÄŸur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman, Soyadı YeÅŸil olan biri.”

Valilik, kendilerinden haber alınamayan köylülerle ilgili 'tahkikat başlatıldığını' açıkladı. Öte yandan çalıntı olduğu ortaya çıkan 17 plakalı kamyon ve kullanan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldı.

Vali'den ziyaret

 

 
 

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için kurulan taziye evini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.

Köydeki kamyon

 

 
 

 

Dürümlü’ye yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta ve YeniÅŸehir ilçesine baÄŸlı Tanışık köyüne dün akÅŸam esrarengiz bir kamyonun gelmesi ile köyde hareketli anlar yaÅŸandı. Köy Muhtarı Bayram Yaman o sırada bir taziyede olduÄŸunu ve gelen telefonla yerinden fırladığını anlatıyor:

“Bu kamyona buralarda ‘kırkayak’ deniyor kum taşıma iÅŸlerinde kullanılıyor. Köyün içinde birkaç kez geçince akrabam Seyithan Yakar durduruyor. ‘Siz gübre getirmediniz, çiÄŸit getirmediniz ne arıyorsunuz burada niye gezip duruyorsunuz’ deyince Seyithan’ı tehdit ediyorlar. Yanılmıyorsam dört kiÅŸi. KaleÅŸnikof çıkarıp göğsüne dayıyor hakaret ediyor.

 

 
 

 

Tabii bizimkiler bunların kim olduÄŸunu ve kamyonda ne olduÄŸunu bilmiyorlar. Adamlar kamyona binip gidince köyde silahlarını alıp arabalara binip takibe baÅŸlıyorlar. Bana telefon geldiÄŸinde bunu anlattılar. Arabaya atlayıp arkalarından gittim. ‘Dedim ki bir olay olur zarar görürler.’

Ama yetiÅŸemedim çok uzaklaÅŸmışlardı. KeÅŸke yetiÅŸebilseydim, keÅŸke yetiÅŸseydim, bırakmasaydım.”

Kaynak: Al Jazeera, AA