Sosyal Medya

Dünya

Avrupa mülteci kota kararına uymuyor

Ülkelerindeki savaşlardan kaçarak Avrupa'ya ilrleyen mültecilerin tüm Avrupa birliği ülkelerine kota sistemi ile kağıt üzerinde paylaştırılmasının ardından birçok Avrupa ülkesi ağır para cezası ödemeyi de göze alarak karara uymadı



160 bin mültecinin yerleştirilmesini kabul eden Avrupa Birliği kota sistemi kararına karşılık bir çok Avrupa ülkesinin hala kota sistemini uygulamakta ağır davrandığı açıklandı.

AB'nin karar verdiÄŸi kota sistemini uygulamakta birçok devlet ya baÅŸarısız oldu ya da kotayı uygulamayı reddetti. YerleÅŸtirme kotalarına uyulmaması durumunda 250 bin avro para cezası verileceÄŸi kararı Macaristan hükümetince ÅŸantaj olarak deÄŸerlendirildi.

AB Komisyonunun incelemesine göre kota kararına raÄŸmen yılın başından bu yana sadece 272 mülteci yerleÅŸtirildi.

6 bin 200 mülteci alması planlanan Polonya 1 milyar 75 milyon dolar para cezası ödeyerek sorumluluğundan kurtuldu.

Vişegrad ülkeleri olarak adlandırılan Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya Avrupa Birliği tarafından önerilen zorunlu kota uygulamasına kesinlikle karşı çıkıyor ve tek bir mülteci bile kabul etmeye yanaşmıyorlar.

Macaristan hükümeti sonbaharda bir referanduma giderek "mültecilere hayır" politikasını halka da onaylatmak istiyor.

Kota programı Kuzey avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin Yunanistan ve Ä°talya'da yığılması üzeriene bu ülkelerin yükünü hafifletmek amacıyla tasarlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.