Sosyal Medya

Güncel

10 PKK'lı etkisiz hâle getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda toplam 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 4 ve Şırnak'ta 6 PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

" Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiÅŸ, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 371’dir.), bir KaleÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, beÅŸ ÅŸarjörü ve 149 fiÅŸeÄŸi, iki el bombası, iki küçük telsiz ve bir dürbün ele geçirilmiÅŸ, 23 el yapımı patlayıcı imha edilmiÅŸtir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 884’tür.).

 ÅžÄ±rnak’ta devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiÅŸ, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361’dir.), bir av tüfeÄŸi ve 11 fiÅŸeÄŸi ele geçirilmiÅŸ, yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiÅŸtir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 950’dir.).

 Åžanlıurfa / Ceylanpınar’da, kara yolu kenarına gizlenmiÅŸ 15 kg (TNT) patlayıcı madde ve 480 Bixi makineli tüfek fiÅŸeÄŸi ele geçirilmiÅŸtir.

 Siirt’de, GökçebaÄŸ Beldesi Ä°lköğretim Okulu bölgesinde vatandaÅŸların ihbarı üzerine yapılan aramada, ayrı ayrı 83 düdüklü tencere içerisine hazırlanmış toplam 700 kg el yapımı patlayıcı (amonyum nitrat) ele geçirilerek imha edilmiÅŸtir.

 Batman’da bir, Åžanlıurfa’da üç, Hakkâri’de bir, Siirt’te iki, Antalya’da bir ve AÄŸrı’da bir olmak üzere toplam dokuz bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, bir KaleÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, iki ÅŸarjörü ve 60 fiÅŸeÄŸi ile bir çalıntı araç ele geçirilmiÅŸtir.

 Irak Kuzeyi AvaÅŸin-Basyan, Gara, Hakurk, Zap, Kandil ve Metina ile Hakkari bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, maÄŸara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri imha edilmiÅŸtir."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.