Sosyal Medya

Dünya

Etiyopya'ya kuraklık yardımı

Tunceli-Erzincan karayolunda akşam saatlerinde yol kesen PKK'lıların 4 aracı yakması ve yola bombalı tuzaklar kurması üzerine Jandarma güvenlik gerekçesiyle karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.



Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin (ABD), Etiyopya'da 2014 yılından bu yana yaÅŸanan kuraklık dalgasından etkilenen ailelere 128 milyon dolar deÄŸerinde insani yardımda bulunacağı bildirildi. 
 
ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Temsilcisi Thomas Stahl, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Afet ve Riskleri Önleme İdaresi Komiseri Mitku Kasa ile düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Etiyopya'da uzun süredir devam eden kuraklık dalgasından etkilenen mağdur ailelere 128 milyon dolar değerinde yardım yapacağını belirtti.
 
Stahl, ABD'nin, Etiyopya'nın Ekim 2015'teki acil yardım çağrısından bu yana ülkeye yaptığı yardımın 705 milyon dolara ulaştığını ifade etti.
 
Afet ve Riskleri Önleme Ä°daresi Komiseri Kasa da ülkeye ulaÅŸan yardımların, ihtiyaç duyulan yardım miktarının sadece yüzde 54'ünü karşıladığını söyledi. 
 
Ãœlkenin güneyindeki ÅŸiddetli yaÄŸmur nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarından endiÅŸe duyduklarını ifade eden Kasa, sel tehlikesine maruz kalan vatandaÅŸların bölgeden tahliye edildiÄŸini ve çok sayıda kiÅŸinin bu felaket nedeniyle evsiz kaldığını dile getirdi. 
 
Etiyopya'nın Afar eyaleti, 2014 yılından bu yana yaÅŸanan kuraklık dalgasından en çok etkilenen bölgelerden biri. Ãœlkede kuraklık maÄŸdurlarının sayısının 10,2 milyona ulaÅŸtığı belirtiliyor. 
 
Etiyopya hükümeti, geçen aralık ayında 1,4 milyar dolar yardım saÄŸlanması için uluslararası topluma çaÄŸrıda bulundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.