Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan Kılıçdaroğlu için: Şizofrenik bir vaka

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Böyle başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdürdü



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, CHP lideri için "Şizofrenik bir vaka" değerlendirmesi yaptı.

Kocaeli'de düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Recep Tayyip Erdoğan, Böyle başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" diyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kardeşlerim bunlar siyasi sapkınlık içinde, bunlar siyaseti bilmiyor, bunlar siyaset cahili. Siyasi literatür cahili. Yani ABD başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü? Bunların hiçbiri yok. Bu kararı kim verir? Millet. Senin öyle bir yetkin yok. Öyle bir gücün de yok. Eğer benim milletim 'evet başkanlık sistemine geçiyoruz' derse sen de kuzu kuzu takip edersin" ifadelerini kullandı.

"BUNUN ADI VÄ°CDANSIZLIKTIR"

CumhurbaÅŸkanının hedefinde, BangladeÅŸ Cemaat-i Ä°slami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine sessiz kalan Batı dünyası da vardı. ErdoÄŸan, "Türkiye'de idam olmadığı halde, yargının verdiÄŸi kararlarla ilgili ensemizde boza piÅŸirenler, BangladeÅŸ'i görmezden geliyor. Bunun adı vicdansızlıktır. Batı'da eÅŸcinsel evlilik konusundaki tartışmalarda gösterilen sözüm ona özgürlük, hak, hukuk hassasiyetini, kendilerine yardım eli uzatan çocuklardan, kadınlardan esirgeyenlere yazıklar olsun. Denizlerdeki balinaların yaÅŸam alanları konusundaki duyarlılığı 23 milyon Suriyeliden esirgeyenlere yazıklar olsun" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.