Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ebu Madi: Rafah sınır kapısı Filistinlileri aşağılama yerine dönüştü

Mısır yönetimi dün iki günlüğüne açtığı Rafah kapısını akşam kadar dört otobüsün çıkış yapmasının ardından tekrar kapattı.



Mısır yönetimi dün iki günlüğüne açtığı  Rafah kapısını akÅŸam kadar dört otobüsün çıkış yapmasının ardından tekrar kapattı.
 
 85 günden sonra ÇarÅŸamba günü açılan ve PerÅŸembe günün akÅŸamı kapattılan Rafah sınır kapısından 433 kiÅŸi çıkış yaparken, Mısır tarafında mahsur kalan 800 kiÅŸi Gazze’ye girdi. Alınan bilgiye göre iki günlük sürede Mısır yönetimi çimento, inÅŸaat malzemesi ve ahÅŸap gibi malzemelerin geçiÅŸine de izin verdi.
 
Rafah sınır kapısının açılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan İçişleri Bakan yardımcısı Kamil Ebu Madi, Rafah kapısının bu sefer çok kötü bir şekilde açıldığına dikkat çekerek, iki günde daha önce çıkışları reddedilenlere izin verildiğini, listeleri yayınlanan yeni kişilerin ise çıkış yapamadıklarını belirtti.
 
Ebu Madi, Rafah kapısının özelliğini yitirdiğini ve buranın Filistinlileri aşağılama yerine dönüştüğünü vurgulayarak, yetkililerin alternatif arayışına girmeleri gerektiğini söyledi.
 
Mısır’ın, ağır kanser hastası bir kiÅŸiyi de geri çevirdiÄŸi belirtildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.