Sosyal Medya

Güncel

Sancaktepe bombacısı yakalandı!

İstanbul Sancaktepe'de askeri araca yönelik saldırı düzenleyen 8 PKK'lı terörist 10 saat sonra gözaltına alındı. Operasyonu bizzat Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan yönetti.



Ä°stanbul Sancaktepe'de dün akÅŸam meydana gelen bombalı saldırının arkasından terör örgütü PKK çıktı. Bombayı hazırlayıp patlatan 8 PKK’lı terörist, 10 saat sonra nefesleri kesen ber operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne (İEM) bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 5'i asker 8 kişi yaralandığı kanlı eylemin ardından, yoğun bir çalışma başlattı. Bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, eyleme katılan bombacıları ve bağlı oldukları örgütü belirledi. İşte, bu tespitler doğrultusunda şafak vakti operasyonlar başlatıldı.

UYKUDA KELEPÇE….

Ä°stanbul Ä°l Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiÄŸi operasyonların merkezi Sultangazi ve GaziosmanpaÅŸa oldu. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ile Havacılık Åžube desteÄŸinde önceden belirlenen 70 hedef adrese giren TEM Özel Tim, PKK’lı 8 bombacıyı uykuda kıskıvrak yakaladı. Saldırıdan 10 saat sonra gözaltına alınan Ä°rfan E.adlı militanın bombayı bizzat hazırlayıp patlatan şüpheli olduÄŸu öğrenildi. Çok sayıda zırhlı aracın görev aldığı baskında suç unsuru aletlere ve verilere de el konuldu.Şüpheliler, saÄŸlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki TEM Merkezi’nde sorguya alındı. Söz konusu adreslerde gözaltı ve arama çalışması devam ediyor.

Ä°KÄ°NCÄ° OPERASYON
Öte yandan ikinci bir operasyona imza TEM ekipleri, bombalı eylem hazırlığındaki 5 IŞİD’li teröristi yakaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.