Sosyal Medya

Güncel

Chpli belediyeye göre Atatürk 'şeriat'i istiyor

CHP'li belediyenin hazırladığı 19 Mayıs afişlerinde Gençliğe Hitabe'deki 'şerait' kelimesi 'şeriat' olarak yazıldı.



Kadınlar Günü için hazırladığı "Sana ne" afiÅŸleriyle gündem olan Karşıyaka Belediyesi, mesaj içerikli yeni bir çalışmayı 19 Mayıs için yaptı.

AfiÅŸler iktidara GençliÄŸe Hitabe üzerinden gönderme yapmak için hazırlanmıştı ancak CHP'li belediye onu da eline yüzüne bulaÅŸtırdı.

CHP'li Karşıyaka Belediyesi Atatürk'ü şeriatçı yaptı

ATATÃœRK'ÃœN KELÄ°MELERÄ°NÄ° YANLIÅž YAZDI

Karşıyaka Belediyesi19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün GençliÄŸe Hitabesi'nden cımbızla çektiÄŸi pasajlarla, "ima ederek hükümete laf sokma" Ã§abasına girdi ancak Atatürk'ün kelimelerini yanlış yazdı.

ATATÜRK'Ü ŞERİATÇI YAPTILAR

AfiÅŸlerde 'dalalet' yerine 'delalet', 'ÅŸerait' yerine de 'ÅŸeriat' yazıldı. 

CHP'li Karşıyaka Belediyesi Atatürk'ü şeriatçı yaptı

CHP'LÄ° BELEDÄ°YE NE YAPMAK Ä°STEDÄ°

Karşıyaka Beleidyesi, ilçenin çeÅŸitli noktalarındaki billboardlara astığı üzerinde Mustafa Kemal'in fotoÄŸrafının yer aldığı afiÅŸlerde  GençliÄŸe Hitabede yer alan"Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet hattâ hıyanet içinde olabilirler. Ä°ÅŸte, bu ahval ve ÅŸerâit içinde dahi, vazifen; Türk Ä°stiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır" ifadelerini kullanmak istedi.

GençliÄŸe Hitabe'deki 'dalalet', "DoÄŸru yoldan ayrılma" anlamında. AfiÅŸteki 'delalet' ise 'iÅŸaret' demek. 'Åžerait' kelimesi "ÅŸartlar" anlamını taşırken, afiÅŸteki 'ÅŸeriat' Ä°slam Hukuku manasına geliyor..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.