Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna-Türkiye işbirliği büyüyor

Ukrayna ve Türkiye'nin savunma alanındaki işbirliği atılımları giderek büyüyor...



Ukrayna'nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman ve Türkiye Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, iki ülke arasındaki askeri, ticari ve enerji işbirliğini genişletme konusunu değerlendirdi.

Ä°ki ülke arasındaki iÅŸbirliÄŸinin niteliksel olarak geliÅŸtiÄŸini belirten Ukrayna BaÅŸbakanı Groysman, “Buna çok sevindim. Siyasi, ekonomik ve askeri alanda iÅŸbirliÄŸimizin derinleÅŸmesinin temelini attığımıza inanıyorum. Ä°liÅŸkilerimizi derinleÅŸtiriyoruz, ticareti geniÅŸletiyoruz, serbest ticaret bölgesi anlaÅŸmasını imzalamaya yakınlaşıyoruz ve tüm alanlarda iÅŸbirliÄŸimizi daha da derinleÅŸtirmeye hazırız” dedi. 

Ukrayna Bakanlar Kabinesi'nden yapılan açıklamada, tarafların özellikle askeri ve ticari alanlarda ikili işbirliğinin derinleşmesini ele aldığı kaydedildi. İki ülkenin çeşitli sektörlerdeki işbirliğini geliştirmek için büyük potansiyele sahip olduğunu kaydeden Groysman, askeri alandaki işbirliğinin Ukrayna'nın savunma yeteneğini artıracak nitelikte olduğunu söyledi.

Türkiye Savunma Bakanı Yılmaz ise Ukrayna'ya desteği sürdüreceklerini belirterek, iki ülke arasındaki ticaretin geçen yıl 4 milyar dolara vardığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.