Sosyal Medya

Güncel

DBP Eş Genel Başkanı tutuklandı

Basına yaptığı açıklamalar nedeniyle 10 Mayıs günü gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, gece yarısı mahkemenin aldığı kararla tutuklandı.



Ä°MCTV.com'da yer alan bilgideDiyarbakır'da gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Kamuran Yüksek, adliyeye sevk edildiÄŸi mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kamuran Yüksek'in savcılıkta ifadesinin alınmasından sonra gece sevk edilen mahkemede tutuklandı. 

NE OLMUÅžTU?

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, basına yaptığı açıklamalar nedeniyle 10 Mayıs günü Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı. Yüksek'in gözaltı süresi bir gün uzatılmıştı.

Yüksek'in gözaltına alınmasının ardından evi ile parti binası basılarak, arama yapılmıştı.

Yüksek'in gözaltına alınması Ã¼zerine Diyarbakır'da bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸve Demokratik Kongresi (DTK) EÅŸ BaÅŸkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eÅŸ sözcüleri Gülistan KoçyiÄŸit ve ErtuÄŸrul Kürkçü, DBP'li belediye eÅŸ baÅŸkanları, DBP Genel Merkez Ä°rtibat Bürosu önünde açıklama yaptı.

Burada bir konuÅŸma yapan DemirtaÅŸ, gözaltıya tepki göstererek, “Kamuran Yüksek'i de bizi de alabilirsiniz, ama emin olun hepsinin faturası size çıkacak. Kaybedeceksiniz” dedi.

Diyarbakır Valiliği de Diyarbakır Adliyesi çevresindeki yol, kaldırım ve alanlarda basın açıklaması, oturma eylemi ve yürüyüşleri, güvenlik açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle yasaklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.