Sosyal Medya

Güncel

Juncker'den Erdoğan'a vize cevabı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmazlıkla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine karşılık vererek, "Türkleri serbest seyahat hakkından mahrum etmek benim değil, onun sorunu" dedi.



Ajansların aktardığı bilgide, Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de katıldığı bir konferansta açıklama yapan Juncker, Türkiye'yi vize muafiyeti konusunda tüm ÅŸartları yerine getirmesi konusunda uyardı.

Deutschlandfunk'un haberine göre; “Biz vize muafiyeti konusunda ÅŸartlar ortaya koyduk. Bu ÅŸartların yerine getirilmesini önemsiyoruz” diyen Juncker, aksi durumda vize muafiyetinin gerçekleÅŸmeyeceÄŸini söyledi.

"ÅžANTAJA Ä°ZÄ°N VERMEYÄ°Z"

Türkiye'yi verilen sözleri yerine getirmeye çağıran AB Komisyonu Başkanı, Türkiye tarafından dillendirilen sığınmacıların tekrar Avrupa'ya gönderileceği yönündeki ifadeler için ise şantaja izin vermeyeceklerini vurguladı.

"GERİ KABUL ANLAŞMASI ÇÖKEBİLİR"

Juncker, Türkiye'nin terörle mücadele yasalarının değiştirilmesi de dahil taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda, AB ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın çökebileceğine dikkat çekti.

"BENÄ°M SORUNUM OLMAYACAK, BU ONUN SORUNU OLACAK"

“Türk hükümetiyle anlaÅŸmaya vardık ve baÅŸbakanın görevden ayrılacak olması, Türkiye ile AB arasında varılan anlaÅŸmaların gözardı edilmesine neden olamaz” diyen Juncker; “Åžartların yerine getirilmesine büyük deÄŸer veriyoruz. Yoksa Türkiye ile AB'nin imzaladığı anlaÅŸma gerçekleÅŸmeyecek. EÄŸer Sayın ErdoÄŸan, Türkleri Avrupa'ya serbest seyahat etme hakkından yoksun bırakmaya karar verirse; bunu Türk halkına açıklamak zorunda. Bu benim sorunum olmayacak, bu onun sorunu olacak” diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.