Sosyal Medya

Güncel

Moskova - Tahran çatlağı

Rusya’nın hava desteğiyle Suriye’deki güçlerini geniş bir alana yayan İran’ın, desteğin azalmasıyla yaşadığı kayıplardan Moskova’yı sorumlu tuttuğu belirtiliyor.



Suriye’deki iç savaÅŸta Esad rejiminin en büyük iki müttefiki olan Rusya ile Ä°ran arasında hava saldırılarının azalması dolayısıyla tansiyon yükseldi. Son bir haftada Halep’te muhaliflere karşı bir general ve onlarca askerini kaybeden Ä°ran, Rusya’yı sorumlu tutuyor.

Rusya, geçen ay Suriye’deki güçlerinin bir kısmını geri çektiÄŸini duyurmuÅŸtu. Kuveyt merkezli el-Rai gazetesinin OrtadoÄŸu ÅŸefi Elijah Magnier’in, Ä°ranlı kaynaklara dayandırarak kaleme aldığı yazıya göre Suriye’de onbinlerce savaşçı bulunduran Ä°ran ve Hizbullah, Rusya’nın desteÄŸi dolayısıyla birliklerinin çok geniÅŸ bir alana yayıldığını ve hava desteÄŸinin azalmasıyla yüz üstü bırakıldıklarını düşünüyor. Ä°ran ve Hizbullah, daha önce ülkenin batısında savaşırken, Rusya’nın müdahalesinin ardından Ä°dlib , Halep ve Palmira’yı da kapsayan geniÅŸ bir alana yayılmıştı.

Ä°RAN’DAN HAC YASAÄžI

Bu arada İran Kültür Bakanı Ali Cenneti, geçen yılki Hac faciasının ardından Suudiler ile yaptıkları görüşmelerin başarısız olduğunu ve vatandaşlarını Hacca göndermeyeceklerini açıkladı. Faciada 131 İranlı hacı hayatını kaybetmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.